Luke Skywalker’ın uzay gemisi rekor fiyata satıldı

Star Wars serisinin dönüm noktalarından birinde başrolde yer alan X-Wing rekor bir fiyata satıldı. Önceki gün ABD'de düzenlenen açık artırmada satışa çıkarılan uzay gemisi modeli, 3.1 milyon dolara yeni alıcısını buldu. Yıllarca kayıp olan X-Wing, bir koleksiyonerin garajında bulunmuştu.

Kültür Sanat 19 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ölüm Yıldızı’nı yok eden uzay gemisi rekor fiyata satıldı. Star Wars evreninde kırılma anlarından birinin başrolünde yer alan Luke Skywalker’ın kullandığı X-Wing modeli açık artırmada 3.1 milyon dolara yeni alıcısını buldu. Bu, Star Wars tarihinde satılan en pahalı obje olma özelliği de taşıyor. 1977 yapımı filmde kullanılan X-Wing, bir dönem kayıptı.

Serinin ‘Bölüm IV: Yeni Bir Umut’ filminde kullanılan uzay gemisinin, model yapımcısı Greg Jein’in garajında bir karton kutu içinde bulunmadan önce yıllarca akıbeti hakkında bir bilgi yoktu. Jein’in vefatı sonrası evinde bulunan uzay gemisi modeli, mayıs ayında bulunmuştu. Serinin müdavimleri tarafından heyecanla karşılanan bu gelişme sonrası, yapılacak açık artırmada yeni sahibinin kim olacağı da merak konusuydu. Önceki gün düzenlenen açık artırmada uzay gemisi modeli yeni sahibinin bulurken kimliği şimdilik açıklanmadı.

https://youtu.be/AA_D__HMuFw?si=LJy4Z3cULATlYLIo

Koleksiyonda kült uzay yapımlarına dair objeler yer alıyor

George Lucas’ın görsel efekt şirketi Industrial Light & Magic tarafından inşa edilen X-Wing uzay gemisi, Greg Jein’in koleksiyonundaki tek değerli parça değil. Müzayedede ayrıca Jein’in koleksiyonundan ‘Yeni Bir Umut’tan orijinal bir Stormtrooper kostümü, ‘2001: A Space Odyssey’den bir astronot kıyafeti ve ‘Battlestar Galactica’dan minyatürler de dahil olmak üzere çok sayıda başka film eseri de yer aldı.

Görsel efekt tarihçisi Gene Kozicki, Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada, X-Wing’in Jein’in koleksiyonunun bir parçası haline nasıl geldiğinin bilinmediğini, ancak Jein’in bunu Steven Spielberg’in 1977 yapımı Close Encounters of the Third Kind filminde çalışırken elde etmiş olabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Dünyanın en geniş Star Wars koleksiyonu İstanbul'a geliyorDünyanın en geniş Star Wars koleksiyonu İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.