Mad Max de sinemalara çare olmadı!

Sinemalardan seyirci ayağını kesiyor. Geçen hafta vizyona giren 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' gibi bir aksiyon da seyirciyi sinemalara çekemedi. Hafta sonu sadece 143 bin seyirci sinemalara gitti.

Kültür Sanat 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye’de sinemalarda işler pek iyi gitmiyor! 2024’ün ilk haftalarında seyirci sinemalardaki filmlere geçen yılın aynı dönemine göre daha çok ilgi gösteriyordu. Fakat son bir ayda işler tersine döndü. Seyirciyi kitlesel olarak sinemalara çekmesi beklenen ‘Furiosa: Bir Mad Max Destanı’ filminin vizyona girdiği geçen haftanın, hafta sonu rakamları bile bu gerçeği ortaya koyuyor. Çünkü geçen hafta sonu sadece 143 bin seyirci sinemalara gitti. Bu rakamla 24-26 Mayıs hafta sonu 31 Mart Yerel Seçimleri’nin olduğu hafta sonundan bu yana en düşük toplam seyircili hafta sonu oldu.

Furiosa’yı 33 bin kişi izledi

Boxoffice Türkiye’nin rakamlarına göre ‘Furiosa: Bir Mad Max Destanı’ 33 bin 801 seyirci tarafından izlenerek sakin seyreden hafta sonunun gişe lideri oldu. Oysa Furiosa karakteriyle ilk kez tanıştığımız ‘Mad Max: Fury Road’, ilk hafta sonunda 76 bin 283 seyirciye ulaşmıştı.

‘Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık’ 32 bin 277 seyirciyle gösterimdeki üçüncü hafta sonunu ikinci basamakta kapatırken, ‘Kung Fu Panda 4’ filmi 16 bin 863 seyirciyle üçüncü sırada yer aldı. ‘Hayali Arkadaşlar’ 12 bin 819 seyirciyle haftayı dördüncü basamakta geçerken, hala gösterimi süren ‘Kolpaçino 4 4’lük’ ise 8 bin 842 seyirciyle listenin beşinci sırasında yer alan yapım oldu.

‘Furiosa: Bir Mad Max Destanı’ ABD’de ilk hafta sonunda 25.5 milyon dolar hasılat elde etti. Beklentiler daha yüksekti film için.

Ustam Seslendi Yakından: Mad Max dünyasına yolculukUstam Seslendi Yakından: Mad Max dünyasına yolculuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.