Madımak Katliamı’nın 31. yılında İstiklal Caddesi’nde Hafıza sergisi

Madımak Katliam'ında öldürülen 33 aydın İstiklal Caddesi'nde anılıyor. Beyoğlu Belediyesi Sanat Merkezi'nde açılan Hafıza sergisinde illüstrasyon ve afişler sergilenmeye başlandı.

Kültür Sanat 29 Haziran 2024

Metin Altıok, Behçet Aysan, Hasret Gültekin, Muhlis Akarsu, Nesimi Çimen ve Asım Bezirci’nin de aralarında yer aldığı 33 aydının Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilmesi üzerinden 31 yıl geçti. Beyoğlu Belediyesi’nin İstiklal Caddesi üzerinde yer alan sanat galerisi 33 kişinin Madımak Oteli’nde yakılarak, katledilmesinin 31. yıldönümüne ilişkin sergiyle bu acı günü hatırlatıyor. Serginin dün gerçekleşen açılışına çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Yoğun katılım nedeniyle kalabalık İstiklal Caddesi’ne taştı.

Hafıza sergisi 2 Temmuz’a kadar açık

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’ndeki Hafıza adlı sergide Madımak Katliamı Hafıza Merkezi kapsamında üretilen illüstrasyon ve afişler sergilendi. 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri’ne katılan 33 aydının öldürülmesini konu alan illüstrasyon ve afişler sergilendi, ayrıca Sanal Müze filmi ‘Unutulmayan’ın gösterimi yapıldı. 2 Temmuz’a kadar sürecek olan sergide İstiklal Sanat Galerisi’nde katliamda yaşamını yitirenlerin resimleri yer aldı.

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.