Mahkeme Jonathan Majors’u suçlu buldu, Marvel kovdu

Marvel Stüdyoları eski sevgilisi Grace Jabbari’ne kasıtlı saldırı ve tacizden suçlu bulunan ABD’li oyuncu Jonathan Majors ile tüm anlaşmalarını noktaladığını duyurdu. Oyuncu Marvel evreninin en yeni kötü kahramanı Fatih Kang'ini canlandırıyordu.

Kültür Sanat 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Oyuncu, Marvel Sinematik Evreni'nde Fatih Kang karakterini canlandırıyordu.

‘Creed III’, ‘Loki’ gibi yapımlarda rol alan ABD’li oyuncu Jonathan Majors eski sevgilisi Grace Jabbari’ye saldırı suçlamalarıyla yargılanıyordu. Dört ayrı suçtan yargılanan oyuncu şiddet iddialarının hepsini reddetti ama mahkeme Majors’u suçlu buldu.

Majors bu yılın Mart ayında New York Polis Departmanınca gözaltına alınmıştı. 18 Aralık’taki duruşmanın ardından mahkeme oyuncuyu kasıtlı saldırı ve tacizden suçlu buldu.

Kararın ardından Marvel Stüdyoları Marvel evreninin en yeni kötü kahramanı Fatih Kang’ini canlandıran oyuncuyla tüm anlaşmalarını noktaladığını duyurdu. Majors’un 2026’da vizyona girmesi planlanan ‘Avengers: The Kang Dynasty’ çizgi roman uyarlamasındaki rolü de iptal edildi. Marvel projeye devam edecek mi henüz bilinmiyor. Ancak yeni bir oyuncu ile projeye devam etmek ya da başka bir kahramanı merkeze alan yeni bir film yapmak gibi iki seçenek var.

Kovulduğu başka projeler de var

Majors mart ayında tutuklandıktan sonra menajerlik şirketi Entertainment ve halkla ilişkiler firması The Lede Company tarafından da kovulmuştu. HBO’nun ‘Lovecraft Country’ adlı dizisindeki rolüyle Primetime Emmy Ödülleri’ne adaylık kazanan oyuncunun rol alacağı bir reklam filmi de iptal edilmişti. Ayrıca kadrosunda yer aldığı açıklanan ‘The Man in My Basemant’ adlı filmin kadrosundan da çıkarıldı.

Weinstein, tecavüz ve cinsel saldırıdan bir ceza daha aldıWeinstein, tecavüz ve cinsel saldırıdan bir ceza daha aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.