Marc Jacobs’tan üç dakikalık bir defile: Yapay zeka sağ olsun

Marc Jacobs'un geçen hafta New York Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen Sonbahar 2023 defilesi sadece üç dakika sürdü. İzleyiciler daha fazlasını göreceklerini sanıp telefonlarına sarıldılar. Yenilikçi tasarımlarıyla meşhur Jacobs'un ise bambaşka bir planı vardı. Üstelik yapay zekadan yardım almıştı.

Kültür Sanat 3 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Marc Jacobs moda gösterisinin ardından sosyal medyada "göz açıp kaparsanız kaçırılacak kadar hızlıydı" yorumları yapıldı.

Amerikalı moda tasarımcısı Marc Jacobs’un, geçen hafta New York Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen Sonbahar/Kış 2023 moda şovu sadece 3 dakika sürdü. Defile, 19:30’da başladı ve 29 modelin tam iki dönüş yapmasının ardından sona erdi. İzleyiciler ise şaşkındı ama bir yandan da kendilerini büyük bir sürprizin beklediklerini düşünüyorlardı. O an için beklenen olmadı ama Jacobs yine yapmıştı yapacağını. Her yerde karşımıza çıkan yapay zekayı moda gösterisine de getirmişti.  Detayları sonradan öğrendik. Teknolojik gelişmeleri tasarımlarına ve gösterilerine adapte etmesiyle bilinen modaevi, defile notlarını yapay zekaya, OpenAI’nın ChatGPT’sine yazdırmış.

“Maskülen uzun ve feminen zarafetin çarpıcı birleşimi” başlıklı yazı daha sonra Twitter’dan da paylaşıldı. Gösterinin notları çok net ve açık şekilde yazılmıştı. “Marc Jacobs moda gösterisi, maskülen takım elbiselerin esin kaynağı olan terzilik anlayışını kadınsı estetikle harmanlama konusundaki yenilikçi yaklaşımıyla izleyicileri büyüledi ya da “Koleksiyon, sadece kadınlar için özel olarak tasarlanmış kusursuz bir şekilde dikilmiş takımları, düz ayakkabıları, siyah taytları ve etkileyici değiştirilmiş elbiseleri sergiliyor. Baskın olarak siyah ve beyaz renk paleti, monokrom modanın zamansız şıklığını ve çok yönlülüğünü vurgulayarak çarpıcı bir görsel etki yaratıyor” gibi cümleler vardı. Defile gerçekleşmemiş olmasına rağmen yapay zeka geçmiş zamanlı bir dilde yazılmıştı.

Jacobs’un bu sıra dışı şovundan mesajlar çıkaranlar da oldu. Kimilerine göre bu çok kısa süreli deneyimlenen özel bir “göz açıp kapama anıydı.” Bazıları sosyal medyaya hapsolmuş ve sıradanlaştırılmış her şeye eleştirel bir bakış sunduğunu düşünüyordu. Hızlı tüketime, her şeyi telefonlara kaydetmeye yönelik bir itiraz olduğunu düşüneneler kadar markayı gösteride yapay zeka (AI) kullanmakla eleştirenler de vardı.

Evet, bu bir çanta ve fiyatı 63 bin 750 dolar!Evet, bu bir çanta ve fiyatı 63 bin 750 dolar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.