Margaret Atwood Venedik’ten savaşa hayır diyor: ‘Kimse geri gelmiyor’

'Damızlık Kızın Öyküsü' romanıyla tüm dünyada geniş bir okur kitlesine ulaşan yazar Margaret Atwood 60. Venedik Bineali'nin konuğu. Kanadalı yazar savaşın etkileri hakkında yeni bir protesto şiiri yazdı. Şiir ilk kez bienalde bir sergide okunacak.

Kültür Sanat 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Adriano Pedrosa küratörlüğünde 20 Nisan- 24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 60. Venedik Bienali’nin sürpriz bir konuğu var. ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ romanıyla tüm dünyada geniş okur kitlesine ulaşan yazar Margaret Atwood.

Kanadalı yazarın kaleme aldığı savaş karşıtı şiiri Venedik Bienali’nde. Şiir savaşın beyhudeliğini vurgulayan ressam Francisco de Goya ve Otto Dix’in de eserlerinin yer aldığı bir sergide ziyaretçilerle buluşacak.

Goya’nın ‘Savaşın Felaketler’ isimli çalışması da Venedik Bienali’nde sergilenecek.

Kanadalı yazar sergi öncesinde şiiri Observer gazetesiyle paylaştı. ‘Savaşın Felaketleri: Bir Devam’ başlıklı şiirde Atwood ‘Kimse geri gelmiyor’ diyor: “Birçoğu çok uzaklara seyahat etti/yangın ve karartma yerine, kelimeler olmadan zaman./Bazıları hayatta kaldı, sağlam olmasa da./Kimse geri gelmiyor.”

Bugün izleyicilerle buluşacak sergi adını Goya’nın 1810 ve 1820 yılları arasında tamamlanan 80 gravürden oluşan serisinden alıyor. 

Venedik Bienali ‘Foreigners Everywhere / Yabancılar Her Yerde’ temasıyla yapılacak.

İsrail'in Venedik Bienali'nden men edilmesi için sanatçılardan imza kampanyasıİsrail’in Venedik Bienali’nden men edilmesi için sanatçılardan imza kampanyası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.