Margot Robbie ‘Barbie’den 50 milyon dolar kazanacak

Greta Gerwig'in gişe rekorları kıran 'Barbie'si hem yapımcıların hem de ekibin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Vizyona girdiği üçüncü hafta 1 milyar dolar barajını aşan filmin başrolü ve yapımcılarından Margot Robbie, filmden yaklaşık 50 milyon dolar kazanacak.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
'Barbie' 21 Temmuz’da gösterime girmişti.

Greta Gerwig’in gişe rekorları kıran ‘Barbie’ filmi tüm ekibin yüzünü güldürüyor. Filmin başrolü ve yapımcılarından Margot Robbie de kazançlı çıkanlardan biri. Robbie’nin filmden yaklaşık 50 milyon dolar kazanacağı duyuruldu.Üstelik Robbie, 50 milyon dolarlık kaşenin yanı sıra yapımcı kimliğiyle gişe hasılatından da bonus kazanacak.

‘I, Tonya’ ve ‘Bombshell’deki performanslarıyla iki kez Oscar Ödülleri’ne aday gösterilen Robbie, kamera önünde olmanın yanı sıra aynı zamanda yapımcı kimliğiyle de biliniyor. Oyuncu, 2014’te eşi Tom Ackerley ve arkadaşları Josey McNamara ve Sophia Kerr ile ‘LuckyChap Entertainment’ adlı bir yapım şirketi kurdu. Şirketin amacı, kadın hikayelerini ekranda anlatmak ve perde arkasındaki kadın yaratıcıları desteklemek olarak açıklanmıştı.

Warner Bros.’un yüzü gülüyor

ABD gişesinde toplamda 526,3 milyon dolar hasılat elde eden film, dünya çapında da 1,18 milyar dolar hasılata ulaştı. Warner Bros.’un yapımcısı olduğu ‘Barbie’, şirketin ‘Harry Potter: Ölüm Yadigarları Bölüm 2’ filminin ardından en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi oldu. Amerika’da en çok izlenen film olmaya devam ‘Barbie’ üçüncü haftanın sonunda 1 milyar dolar barajını aşmış, böylece Greta Gerwig, 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını tek başına yönettiği bir filmle aşan ilk kadın yönetmen olarak tarihe adını yazdırmıştı.

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı ‘Barbie’ 21 Temmuz’da vizyona girdi.

Öte yandan ‘Barbie’yi yasaklayan Ortadoğu ülkelerine bir yenisi daha eklendi. Film, ahlaki ve dini değerlere aykırı öğeler içermesi ve eşcinselliği öne çıkarması gerekçesiyle Lübnan ve Kuveyt filmi yasaklanmıştı. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrollerini paylaştığı filmi yasaklayan ülkelere bir yenisi daha eklendi. Lübnan ve Kuveyt’ten sonra Cezayir de filmin gösterimini yasakladı.

Resmi bir kaynak Reuters haber ajansına verdiği demeçte, filmin eşcinselliği desteklediğini ve Cezayir’in dini ve kültürel inançlarına uymadığını söyledi. 24H Algérie adlı haber sitesi ise filmin “ahlaksa zarar verdiği” için resmi olarak yasaklandığını duyurdu.

'Barbie' nelere kadir: Covid'ten beri sinemaya gitmeyenler bile salonlara koşmuş‘Barbie’ nelere kadir: Covid’ten beri sinemaya gitmeyenler bile salonlara koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.