Marilyn Monroe’nun öldüğü ev kent simgesi ilân edildi

Marilyn Monroe'nun son günlerini geçirdiği evi kent simgesi ilân edildi. 36 yaşında hayatını kaybeden Hollywood yıldızının Los Angeles'taki evi, kent konseyi tarafından şehrin simgesi seçildi.

Kültür Sanat 29 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Hollywood’un ikonik isimlerinden Marilyn Monroe’nun evi artık bir kent simgesi. 36 yaşında hayatını kaybeden yıldız oyuncunun son günlerini geçirdiği ev Los Angeles Kent Konseyi tarafından şehrin simgesi ilân edildi. Oyuncu, Los Angeles’taki bu evde hayatını kaybetmişti. Monroe hayatının son altı ayında yaşadığı bu ev, Los Angeles’a gelen turistlerin de ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Evin günümüzdeki sahipleri Brinah Milstein ve eşi Roy Bank, evi geçen yıl 8,35 milyon dolara satın almıştı. Araziyi satın alan çift, kapalı alanı büyütmek için mevcut evi yıkmayı düşünüyordu. Marilyn Monroe’nun 1962’de satın aldığı tarihi evin yıkılmaması için Los Angeles Kent Konseyi duruma müdahale etti. Los Angeles Belediye Meclisi üyesi Traci Park “60 yıl önce yapılması gereken bir şeyi bugün yapma fırsatına sahibiz. Los Angeles şehrinde Marilyn Monroe ve buradaki evi kadar ikonik başka bir kişi veya yer yok” diyerek kent konseyinin aldığı kararı açıkladı.

Hefner, Marilyn Monroe için 75 bin dolar ödemişti

4 Ağustos 1962’de hayatını kaybeden Marilyn Monroe için eski eşi Joe DiMaggio cenaze töreni düzenlemiş, ardından da yıldız oyuncu Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’na defnedilmişti. 2017 yılında hayatını kaybeden Hugh Hefner de 2009 yılında kendine mezar bakarken oyuncuya en yakın konumdaki yeri seçmişti.

Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner’ın koleksiyonunda yer alan sanatçıya ait eşyalar bir açık artırmada satışa çıktı. Kapağında Hollywood yıldızının bulunduğu Playboy’un ilk sayısı açık artırmada büyük ilgi gördü. 20. yüzyılın fenomen dergilerinden Playboy’un ilk sayısı 6500 dolara yeni alıcısını buldu.

İstanbul şenleniyor... Yazın ilk büyük festivali Gezgin Salon Parkorman'daİstanbul şenleniyor… Yazın ilk büyük festivali Gezgin Salon Parkorman’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.