Bir ‘hayır’ Mat Damon’a 290 milyon dolara mal olmuş

Ünlü oyuncu Matt Damon, 2009 yapımı James Cameron'un 2.9 milyar dolar gişe hasılatı elde eden 'Avatar' için gelen teklifi devam eden başka bir proje için reddettmiş. Ama bu reddediş ona 290 milyon dolara mal olmuş. Çünkü filmde oynamış olsaydı gişe hasılatının yüzde 10'u alacakmış.

Kültür Sanat 26 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Amerikalı yazar Robert Ludlum imzalı üç kitaplık seri, 2022 yılında sinemaya uyarlandı.

Hollywood tarihi teklif edilen rolleri reddeden ve “Eğer kabul etseydi nasıl olurdu?” sorusunu akıllara getiren örneklerle dolu. Bu isimlerden biri de Amerikalı oyuncu Matt Damon. Son olarak Christopher Nolan’ın tarihi biyografi filmi ‘Oppenheimer’da yer alan oyuncu, James Cameron imzalı ‘Avatar’ı reddetme nedenini ve bu kararının kendisine neler kaybettirdiğini açıkladı.

Cameron’ın 2009 yapımı ‘Avatar’ı, hâlâ 2.9 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi. Damon’a da gişeden elde edilen gelirin yüzde 10’u teklif edilmiş. Yani Damon filmde oynasaydı, 290 milyon dolar elde edecekti. Damon, o günleri biraz da pişmanlıkla hatırlıyor “Bir aktörün geri çevirdiği en büyük para olabilir” diyor. Rolü geri çevirme nedeni o dönem çekimleri devam eden Doug Liman imzalı ‘Bourne’ filmi.

Yapım sürecinin ortasına gelmiş olsalar da Damon, yeni bir yoğun bir çalışma temposuna başlarsa hali hazırda devam eden işinin aksayabileceğini düşünmüş: “Bourne’ çekimin ortasındaydım ve sonunda yine bize ihtiyaç olacağını biliyordum. Her şeyi sonuna kadar götürmem gerekiyordu ama kabul etseydim filmden biraz erken ayrılıp onları biraz yarı yolda bırakmam gerekecekti ve bunu yapmak istemedim. Cameron’la çalışmayı canı gönülden istiyordum. Çünkü o, nadiren çalışan biriydi.”

Damon 290 milyon doları kaybetmiş olabilir ancak en azından kendine “Dostlarımı nasıl yarı yolda bırakabilirdim” sorusunu sorduğunda aldığı yanıttan memnun görünüyor.

'Görevimiz Tehlike'nin yeni filmi İstanbul'da çekilecek‘Görevimiz Tehlike’nin yeni filmi İstanbul’da çekilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.