Matt Damon’dan Nolan istisnası: O ararsa oynarım

Amerikalı oyuncu Matt Damon oyunculuğa ara kararı aldığı bir dönemde tek bir istisna belirlemiş. 2014'te birlikte çalıştıkları yönetmen Christopher Nolan'dan teklif gelmesi. Bir gün aniden çalan telefonu da bu istisnanın gerçekleşmesine vesile oldu.Kadrosunda yer aldığı 'Oppenheimer' bugün vizyonda

Kültür Sanat 21 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Damon daha önce Christopher Nolan'ın 2014 yapımı 'Interstellar' filminde, Matthew McConaughey, Anne Hathaway ve Jessica Chastain ile birlikte başrollerden birini oynamıştı.

Amerikalı oyuncu Matt Damon, oyunculuğu bırakma kararından döndürebilecek tek isim yönetmen Christopher Nolan’mış. Ve bunu başarmış. Nolan’ın son filmi ‘Oppenheimer’da rol alan verdiği bir röportajda, Nolan ile tekrar çalışma fırsatını kaçırmak istemediğini ve bunun için eşiyle bir anlaşma yaptığını açıkladı.

2014’te Nolan’ın ”Interstellar’ filminin oyuncu kadrosunda yer alan Damon, yönetmenin sonraki filmlerinde yer alamayınca bu fırsatı bir daha yakalayamayacak olmaktan korkmuş. Öyle ki oyunculuğa ara kararı aldığı bir dönemde tek bir istisna belirlemiş: “Nolan’dan teklif gelirse oynarım.”

‘Nolan sizi ansızın arayabilir’

Damon, Nolan istisnasını şöyle anlatıyor: “Daha önce Interstellar filminde yer almıştım ve sonra Chris beni birkaç film için kenara çekti. Ara verme kararı verdim. Eşimle gittiğimiz çift terapisi sırasında bununla ilgili bir anlaşma yaptık.  Ama Nolan’ın araması ihtimaline karşın bir istisna oluşturdum. Onun ne üzerinde çalıştığını bile bilmediğiniz için, sizi ansızın arayabilir. Ve ‘Oppenheimer’ tam olarak böyle oldu.”

‘Oppenheimer’ atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer’ın hayatını ve bombanın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılmasından sonra Oppenheimer’ın yaşadığı psikolojik durumununa odaklanıyor. Cillian Murphy’nin, Oppenheimer’ı; Emily Blunt’ın ise fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandırdığı ‘Oppenheimer’ filminde Damon, II. Dünya Savaşı sırasında atom bombasını geliştiren Manhattan Projesi’ni yöneten Leslie Groves’u canlandırıyor.

Cillian Murphy'a, 'Oppenheimer'daki rolü o kadar ağır gelmiş ki yemeklere bile katılmamışCillian Murphy’a, ‘Oppenheimer’daki rolü o kadar ağır gelmiş ki yemeklere bile katılmamış

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.