‘Oppenheimer’ın en büyük sınavı: Japonya’da vizyona girdi

Atom bombasının icadını konu alan yedi Oscar ödüllü 'Oppenheimer' aylar sonra bombanın atıldığı Japonya'da gösterime girdi. Yönetmen Christopher Nolan'ın en iyi açılış yapan filmlerinden biri oldu, ancak izleyiciler filmi eleştirmeye devam ediyor.

Kültür Sanat 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Oppenheimer'

Christopher Nolan’ın  filmi ‘Oppenheimer’ geçen yaz vizyona girmiş ve sezonunu En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscar’ları da dahil olmak üzere yedi ödülle sezonu kapatmış olabilir. Ancak dünyanın bir yerlerinde hâlâ yeni izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Dünyanın o bir yeri ise Japonya.

Nolan’ın atom bombasının mucidi Oppenheimer’ın hayatını anlattığı tarihi biyografi filmi büyük bir reklam kampanyası yürütmüş, ödül sezonunda olduğu gibi gişede de karşılığını almıştı. ABD’nin Hiroşima ve Nagazaki’ye saldırdığı, nükleer bomba atılan tek ülke olan Japonya’da gösterime girmemişti.

Dr. Oppenheimer rolüyle Cillian Murphy Oppenheimer’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Nolan’ın diğer filmlerine göre iyi bir açılış yaptı

Film Japonya’da 29 Mart’ta 343 sinema salonunda gösterime girdi. Hafta sonu 2.5 milyar dolarlık gişe başarısı elde etti. Ülkede gösterilen iki yerli filmin ardından en çok izlenen üçüncü film oldu.

‘Oppenheimer’ın ilk bilet satışları yönetmenin ‘Interstellar’, ‘Batman’, ‘Dundirk’ ve ‘Batman: Kara Şövalye’ filmlerine göre daha iyi bir gelir elde etti. Yapımcı şirkete göre sadece ‘Inception’dan daha düşük bir bilet satışına ulaşan ‘Oppenheimer’ yönetmenin ülkedeki en başarılı filmlerinden biri oldu.

BBC’ye konuşan Hiroşimalı bir genç “Oppenheimer harika bir adam gibi yansıtılmış ama pişmanlığını ve suçluluğunu gizleyemiyor. Bunu görmek enteresandı” derken bir başka izleyici bombanın atıldığı anda yapılan kutlamaları “tiksindirici” olarak tanımladı.

37 yaşındaki bir Hiroşimalı ise “Tabii ki bu Akademi Ödüllerini kazanmayı hak eden muhteşem bir film. Ancak film atom bombasını, onu öven bir şekilde de tasvir ediyor ve Hiroşima kökenli biri olarak izlemek zordu” dedi.

Japonlar Oppenheimmer'ın Oscar zaferine tepkiliJaponlar Oppenheimmer’ın Oscar zaferine tepkili

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.