Amerikan Yönetmenler Birliği’nin tercihi Christopher Nolan

Amerikan Yönetmenler Birliği Ödülleri'nde (DGA) 2024 yılı kazananları sahiplerini buldu. 13 dalda Oscar adayı olan 'Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan Amerikan Yönetmenleri Birliği'nin ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

75. Amerikan Yönetmenleri Birliği Ödülleri (DGA) sahiplerini buldu. 1948 yılından bu yana verilen ödüller Oscar’ın da habercisi olarak kabul ediliyor. Zira bugüne kadar sadece yedi kez  Yönetmenler Birliği Ödülleri ve Oscar’ı veren Akademi farklı hareket etti. 13 dalda Oscar adaylığı bulunan ‘Oppenheimer’ Amerikan Yönetmenler Birliği’nde En İyi Film ödülünü kazandı. Böylece Christopher Nolan ödül sezonunda ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Celine Song’a Yönetmenler Birliği’nden ödül

Amerikan Yönetmenler Birliği’nin En İyi İlk Film ödülünü kazanan isim Celine Song oldu. ‘Başka Bir Hayatta / Past Lives’ isimli filmiyle ödülü kazanan Song yapımın senaryosuna da imza atmıştı. Kore asıllı Kanadalı oyun yazarı Celine Song’un ilk film çalışması, Oscar’da da En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo dallarında aday. Geçen yıl İstanbul Film Festivali’nde de seyirciyle buluşan Mstislav Çernov’un yönettiği ‘Mariupol’de 20 Gün’ En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Türkiye’de Blu TV’de yayınlanan ‘The Lasf of Us’ dizisi 75. Amerikan Yönetmenleri Birliği Ödülleri’nde En İyi Drama Dizi’ ödülünün sahibi oldu. Komedi dalında ise ‘En İyi Dizi’ ödülüne ‘The Bear’ layık görüldü. ‘Lessons in Chemistry’ ise En İyi Mini Dizi ödülünü aldı.

Deadpool ve Wolverine güç birliği için takvimler işaretlenebilirDeadpool ve Wolverine güç birliği için takvimler işaretlenebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.