O artık Sir Christopher Nolan

Oppenheimer filmiyle başta En İyi Yönetmen olmak üzere yedi dalda ödül alan Christopher Nolan'a ülkesi İngiltere'den büyük onur. 53 yaşındaki İngiliz yönetmene Sir unvanı verleceği açıklandı.

Kültür Sanat 31 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Christopher Nolan, Oscar töreninden 'En İyi Yönetmen' ödülüyle ayrılmıştı.

2023 Christopher Nolan’ın yılıydı desek abartmış olmayız. ‘Oppenheimer’ filmiyle yılın en çok konuşulan isimlerinden biri olan İngiliz yönetmen ödül sezonunda da birçok ödül topladı. Bunların içinde en prestijlisi Oscar töreninde aldığı En İyi Yönetmen ödülüydü. Aynı gece yönetmenin son filmi ‘Oppenheimer’ toplam yedi dalda ödülle törenden ayrılmıştı. Hollywood’un son dönemdeki en etkili yönetmenleri arasında gösterilen İngiliz yönetmene ülkesi de kayıtsız kalmadı.

Christopher Nolan da artık o isimler arasında

Christopher Nolan İngiltere’de şövalyelikle onurlandırılacak. Bir diğer deyişle 53 yaşındaki yönetmene kraliyet tarafından Sir unvanı verilecek. Charlie Chaplin, Christopher Lee, Sean Connery, Anthony Hopkins, Michael Caine, Ben Kingsley, Elton John, The Beatles’ın efsane ismi Paul McCartney, Van Morisson, Bob Geldof ve İrlandalı rock topluluğu U2’nun solist Bono daha önce bu unvanı elde eden isimlerden bazılarıydı. Öte yandan İngiliz yönetmenin eşi Emma Thomas’a da sinema sektörüne katkılarından dolayı Dame unvanı verilecek.

Akademi 'Oppenheimer' seçimi ile fabrika ayarlarına döndüAkademi ‘Oppenheimer’ seçimi ile fabrika ayarlarına döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.