Mazhar Alanson, Özkan Uğur’u ‘Sude’ ile andı

İstanbul Üsküdar Belediyesi'nin kültür sanat sezonu açılışında sahneye çıkan Alanson, şarkılarını Özkan Uğur anısına seslendirdi. Seyirciler Özkan Uğur'un hafızalara kazınan 'Sude' şarkısını isteyince duygulandı, "Özkan'sız ağlarım" dedi. Lakin seyircilerin desteğiyle şarkıyı söyledi.

Kültür Sanat 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Üsküdar Belediyesi’nin kültür sanat sezonu açılışı Mazhar Alanson konseriyle yapıldı.

Mazhar Alanson, 8 Temmuz’da hayatını kaybeden yakın arkadaşı Özkan Uğur’un acısını taşımaya devam ediyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi’nin kültür sanat sezonu açılışında sahneye çıkan Alanson, şarkılarını Uğur anısına seslendirdi.

Repertuarında hem MFÖ şarkıları hem de solo albümlerinden şarkılar vardı ama bir şarkıyı söyleyecek gücü yoktu. O şarkı Özkan Uğur’un unutulmaz yorumuyla hafızalara kazınan ‘Sude’ idi. Dinleyiciler, şarkıyı isteyince Alanson duygulandı, “Sonra, belki hatırınız için çalarız bu ekiple, Özkan’sız olmaz ama anmak için yaparız” diyerek konserine devam etti.

https://www.youtube.com/watch?v=FqcPPAwoL5k

‘Sude’ 1990 yılında yayınlandı. Özkan Uğur’un bestesiydi, ilk çıktığı andan itibaren çok sevildi. En önemli özelliği ise şarkının sözlerinin hiçbir anlamama gelmesiydi. Uğur ve Alanson katıldıkları bir televizyon programında şarkının hikayesini anlatmışlardı. Uğur sadece ritmi ve anlamı olmayan heceleri yarattıktan sonra Alanson’a şarkıya söz yazmasını istemiş. Ritmi ve heceleri söyledikçe Alonson ağzından çıkan seslere “İşte şarkının sözleri bunlar, başka bir şeye gerek yok” deyince ‘Sude’ efsanesi doğmuş.

‘Özkan’sız ağlarım’

Konserde de böyle özel bir yeri olan şarkıyı dinlemek istedi dinleyiciler. Alanson, “Şimdi Sude’yi söylersem Özkan’sız ağlarım. Onu sonra yaparız” dedi. Ama en sonunda seyiricilerin de kendisine eşlik etmesiyle ilk kez Özkan Uğur olmadan ‘Sude’yi seslendirdi.

Özkan Uğur'u uğurlamaya halk akın etti: Sevenin var bak ne güzel!Özkan Uğur’u uğurlamaya halk akın etti: Sevenin var bak ne güzel!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.