Mehmet Güreli’den sevindirici haber

Mehmet Güreli'den sevindirici haber geldi. Geçen ay katıldığı bir film gösteriminde fenalaşarak hastaneye kaldırılan sanatçı başarılı geçen operasyonun ardından taburcu edildi.

Kültür Sanat 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mehmet Güreli

Yönetmen, ressam, yazar ve müzisyen Mehmet Güreli geçen ay Beyoğlu Sineması’nda katıldığı film gösteriminde fenalaşmıştı. Hastaneye kaldırılan sanatçı dört kalp damarıyla şah damarı olarak da bilinen karotis tıkanıklığı nedeniyle bir süredir gözetim altındaydı. Güreli’den dün yapılan açıklamayla sevindirici haber geldi. Sanatçının başarılı bir operasyonun ardından taburcu edildiği açıklandı.

Mehmet Güreli operasyon sonrası dinlenecek

Yeditepe Film ve Karina Film ortak açıklamayla sürecin başından beri Mehmet Güreli ile yakından ilgilenen doktorlara teşekkür etti, sanatçının başarılı operasyondan sonra dinlenmekte olduğunu duyurdu. Yayınlanan açıklamada şöyle dendi: “Tüm sevenlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarken yanımızda olan dostlarımıza teşekkür eder, bu sevinçli haberimizi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyarız.”

‘Alope’nin Odası’, ‘Hayaller ve Sokaklar’, ‘Bedrufi’nin Nefesi’ ve 2022’de Yunus Nadi ve Vedat Türkali ödülleri kazanan ‘Şehirli Karınca’ adlı kitapları bulunan Mehmet Güreli 1998’de Ada Müzik etiketiyle çıkan ‘Vapurlar/Blues’ albümünü yayınlamıştı. Sırasıyla 1995’te ‘Cihangir’de Bir Gece’, 1999’da ‘Yağmur’,  2007’de ‘İplerin Kopuşu’ ve 2017’de ‘Zamboni Sokağı’ albümlerini yayınlayan Güreli son olarak 2020’de ‘Koş Git Sen de Bırak’ adlı çalışmasını müzikseverlerle buluşturmuştu. Çok yönlü sanatçı resim çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Sanatçının eserleri Nişantaşı Doku Sanat Galerisi başta olmak üzere Carré D’artistes İstanbul ve Pozzo gibi galeriler aracılığıyla sanatseverlerle buluştu.

Tarih belli oldu: Kemal Sunal Müzesi seçimden önce açılacakTarih belli oldu: Kemal Sunal Müzesi seçimden önce açılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.