Sinead O’Connor İslami kurallara uygun şekilde defnedilecek

Sinead O'Connor'un otopsisi tamamlandı. 26 Temmuz'da hayatını kaybeden İrlandalı müzisyenin ölüm sebebi henüz açıklanmazken ailesi, O'Connr'ın İslami kurallara uygun defnedileceğini duyurdu. Cenaze töreni önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek.

Kültür Sanat 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Sanatçı 2018 yılında Müslüman olduğunu açıklamış ve ismini Şüheda Sadakat olarak değiştirmişti.

26 Temmuz’da Londra’da hayatını kaybeden Sinead O’Connor’ın otopsisi tamamlandı. İrlandalı müzisyenin naaşı, otopsi sonrası ailesine teslim edildi. Evinde cansız bir şekilde bulunan müzisyenin ölüm nedeni henüz kamuoyuna açıklanmazken defin sürecine dair ayrıntılar ise ortaya çıktı.

2018’de Müslüman olduğunu açıklayan ve adını da Şüheda Sadakat olarak değiştiren müzisyen, İslami kurallara uygun bir biçimde defnedilecek.

Sinead O’Connor, için birkaç gün içinde cenaze töreni düzenlenecek. 56 yaşında hayatını kaybeden İrlandalı müzisyenin, 17 yaşındaki ilk çocuğu geçen sene intihar etmişti. Bu olayın ardından İrlandalı müzisyen derin bir üzüntü yaşamıştı. Son yıllarda kameraların önüne çıkmayı pek tercih etmeyen müzisyen, bir dönem popüler kültürün en önemli simgelerinden biri olmayı başarmıştı. ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısıyla koca bir döneme damga vuran sanatçı, inişli çıkışlı yaşamında İrlanda’nın dünyaya mâl olmuş en önemli yıldızlarından biri olmayı başardı.

8 Aralık 1966 yılında İrlanda’nın başkenti Dublin’de dünyaya gelen Sinead O’Connor, müzikal kariyeri boyunca farklı tarzı ve duruşuyla dikkat çekti. İrlanda için adeta milli bir simgeye dönüşen müzisyenin vefat haberi sonrası ülkenin Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins de bir taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Higgins, twitter2da yayınlanan mesajında “İrlanda, son dönemlerin en büyük ve en yetenekli bestecilerinden, şarkı yazarlarından ve yorumcularından birini kaybetti” dedi. Öte yandan sanatçının ölümü sonrası müzik dünyasında da çok sayıda isim taziye mesajı yayınladı. İrlandalı müzisyenle yakın arkadaş olan Morrissey ise vefat sonrası arkadaşı için yazılan mesajları “timsah gözyaşları” olarak nitelendirmişti.

Morrissey'den timsah gözyaşı dökenlere sert eleştiriMorrissey’den timsah gözyaşı dökenlere sert eleştiri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.