Melbourne Senfoni Orkestrası çark etti: ‘Bir hata yapıldı’

Kültür Sanat 19 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Avustralya’daki Melbourne Senfoni Orkestrası Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilere bir şarkısı ithaf eden piyanist Jayson Gilliam’ın konserini iptal ettiğini açıklamıştı. 10Haber olarak bu durumu duyurmuştuk. Lakin orkestra yoğun eleştirilerle karşı karşıya kalınca ‘bir hata yapıldı’ diyerek geri adım atmaya çalıştı.

Medya, Eğlence ve Sanat Birliği’nin Gilliam’ın konserinin iptal edilmesini ifade özgürlüğüne karşı sansür olarak değerlendiren açıklaması orkestranın geri adım atmasında etkili oldu.

Orkestra Variety‘e gönderdiği yazılı açıklamada konseri yeniden yapmayı planladıklarını da duyurdu: “Melbourne Senfoni Orkestrası, Jayson Gillham’dan 15 Ağustos Perşembe günü performansından çekilmesini istemenin bir hata olduğunu kabul ediyor. Jayson ve yönetimiyle yapıcı bir şekilde iletişim kuruyoruz ve konseri yeniden planlamaya çalışıyoruz.

Melbourne Senfoni Orkestrası bir konser platformunun siyasi yorum için uygun bir sahne olmadığını savunurken Jayson’ın Orta Doğu ve diğer yerlerdeki kişiler için endişelerini kabul ediyoruz.”

Avustralyalı medya kaynakları Gillham’ın MSO’nun özrünü kabul ettiğini ve sonraki yıllarda orkestra ile birlikte çalışacağını açıkladığını yazıyor.

Basın özgürlüğünü savunan Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu 113 gazeteci öldürüldü.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.