Melek Mosso özür diledi, AK Partililer affetmedi

Melek Mosso AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi'nin etkinliğinde sahne aldı ancak AK Partililerden Belediye Başkanı Yüksel'e tepki yağdı. Mosso sahnede özür dilese de AK Partili Twitter kullanıcıları bu özrü dikkate almadı.

Kültür Sanat 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Melek Mosso ve Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel sahnede beraber konuştu.

Ünlü şarkıcı Melek Mosso, şarkılarının yanı sıra AK Parti’ye karşı eleştiriler duruşuyla da sık sık gündeme geliyordu. Seçim döneminde bir yaşlı kadının iktidara destek veren başka bir kadına küfür etmesi gündemdeyken, Mosso da sandığa yaşlı kadının eşarbı ve gözlüğüyle gitmiş “Seçim kombinim hazır” cümleleriyle fotoğrafını paylaşmıştı. Ayrıca geçen hafta Power Music ödüllerinde ‘En Güçlü Cover’ ödülü alan Melek Mosso, törende yaptığı konuşmada “Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum. Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak. Kimse beni susturamayacak, konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam edeceğim” demişti. Mosso’nun bu sözleri, iktidara eleştiri olarak algılanmış ve tepki toplamıştı.

Melek Mosso sahnede önceki eleştirileri için özür diledi.

Bunlar yaşanırken Melek Mosso, AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi’nin etkinliğinde sahne aldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yıl 57’ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali’nde konuşan Mosso, son günlerde gündemi yersiz meşgul ettiğini söyledi ve “Sizlerle helalleşmek istiyorum” dedi. Kuzeninin kadın cinayetine kurban gittiğini söyleyen Mosso, ödül törenindeki konuşmasını “Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim” diyerek açıkladı. Ayrıca özür de dileyen Melek Mosso, “Başka şekilde anlaşıldı ama şunu belirtmek isterim ki buna da inanıyorum bu acılar siyaset üstü acılardır. Şuna inanıyorum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan sonra bununla ilgili en sert uygulamaları, en sert düzenlemelerini yapacağına inanıyorum” diyerek Erdoğan’a seslendi.

Seçim günü yaptığı şakanın da maksadını aştığını ifade eden Melek Mosso, “Biz Türk milleti olarak birbirini seven, dostluklarına güvenen, kardeşçe yaşayan, barış içinde yaşayan mükemmel bir millet olmaya devam edeceğiz” dedi.

Melek Mosso ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel etkinliğin kapanış konuşmasında beraber konuştu.

Mosso’nun bu özrüne rağmen AK Partili sosyal medya hesapları Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e tepki gösterildi. Ancak Yüksel Mosso ile sahneye çıkmış ve “Biz et ve kemikten yaratılmış varlıklarız. Hepimiz hata yapabiliriz. Sonuçta bu insana özgü bir şey önemli olan nedir biliyor musunuz? Hatanızı görüp, özür dileyebilmek. Büyük bir erdem. Ama daha büyük bir erdem daha var. Özrü kabul edebilmek” demişti. Yüksel’in bu açıklamalarına rağmen AK Partili çok takipçili hesaplar yine de rahatsız olduklarını söylemeye devam etti. Yüksel’in ödül törenine ait videoları paylaştığı tweeti alıntılayanların tamamına yakını Melek Mosso’nun eski sözlerini hatırlattı.

O paylaşım şöyle:

Melek Mosso: Bu ödül, katledilen kadınların ruhuna armağan olsunMelek Mosso: Bu ödül, katledilen kadınların ruhuna armağan olsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.