Melek Mosso: Seçimden sonra ya her şey değişecek ya da…

İstanbul Sözleşmesi'ne verdiği destek nedeniyle geçen yıl hedef gösterilen ve yasaklamalara maruz kalan müzisyen Melek Mosso'nun yeni teklisi 'İlletim' yayınlandı. Mosso bu yaz yasaklarla uğraşmak istemiyor ve seçimden sonra her şeyin değişeceğini umuyor.

Kültür Sanat 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen yıl haziran ayında Isparta vereceği konser hedef gösterilip iptal edilince müzisyen Melek Mosso bir anda sansür ve yasaklama ikliminin içinde kaldı. Güya ahlaksızlığa özendiriyordu gençleri. Oysa İstanbul Sözleşmesi’ne verdiği destek nedeniyle hedef gösterilmişti. Gençler onun arkasında durdu. Melek Mosso tüm bu süreci müziğini sevenlerin desteğiyle atlattı.

Şimdi yeni şarkısı ‘İlletim’ ile takipçilerinin karşısında. Yeni şarkısı için Cumhuriyet’ten Öznur Oğraş Çolak’a konuşan Mosso şarkısının hikayesini anlattı: “Yeni şarkının hikâyesi şu şekilde, geçen yaz Alaçatı’da Hakan Altun’la birlikte kuliste vakit geçirirken, bir şarkı yazdığını ve biraz ona beni hatırlattığını söylemişti. Ve ben de üzerine düştüm. Dinler dinlemez kesinlikle bana ait bir şarkı olduğunu düşündüm, hissettim. Ondan sonra şarkıyı asla kimseye bırakmayıp, allem edip kallem edip Hakan’dan aldım. O da zaten gerçekten benim sesimden duyduktan sonra ‘Kesinlikle söylemelisin’ dedi.”

Melek Mosso sadece şarkısının hikayesini anlatmadı söyleşide. Geçen yazı yasaklarla mücadeleyle geçiren müzisyen “2022 yazı, yasaklarla gelmişti. Bu yaz için düşüncem, tamamen seçimden sonra her şeyin değişeceği ya da yine aynı şekilde devam edeceği! İlk gelen yasak her zaman müziğe geldiği için yine 2023 yazı için muhteşem hayallerim yok. Ama tabii ki festivalleri hepimiz çok özledik” diyerek bu yaza dair beklentilerini dilendirdi.

Depremzedeler için ‘İnce İnce Bir Kar Yağar’ı söyleyecek 

Bir de müjdesi vardı sanatçının. Aşık Veysel’in söylediği Mahsuni Şerif’in yorumuyla toplumun diline pelesenk olan ‘İnce İnce Bir Kar Yağar’ türküsünü söyleyeceğini açıkladı. “Türküyü kaydediyorum şu an! Bütün gelirlerini depremzede çocukların eğitimleri için kullanmayı planlıyorum. Böyle bir durum var, ne zaman çıkacağını henüz bilmiyoruz, daha belirlemedik, çalışmalarımız sürüyor. Ama kısa bir zaman kaldı yani ben diyeyim üç hafta siz deyin bir ay!”

Şarkıcı Melek Mosso, İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kestiŞarkıcı Melek Mosso, İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kesti

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.