Konser Kurdu yoğun mesaide

Geçen haftanın nispeten durgun konser programının aksine bu hafta sonu yoğun bir etkinlik mesaisi bizleri bekliyor. Bu akşamdan itibaren farklı türlerde, farklı isimler müziğe hayat veren mekânlarda şarkılarını seslendirecek. Konser Kurdu takipte.

Kültür Sanat 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Nihayet bir hafta sonu daha geldi. Üstelik soğuk havalara rağmen oldukça iddialı konserlerle. Hazırsanız bu hafta sonu müzikseverleri bekleyen etkinliklere yakından bakalım. Babylon’da bu akşam gerçekleşecek Derya Yıldırım konseriyle başlıyoruz. ‘Aşk, Mark ve Ölüm’ belgeseli ile geniş kitleler tarafından tanınan Derya Yıldırım ve Grup Şimşek, Almanya’dan konuğumuz oluyor. Türküleri modern bir formda yorumlayan Yıldırım’ın konserinin başlangıç saati ise 22.00.

Cuma gecesi mesaimize devam ediyoruz. Rotamız Taksim. İskandinav topraklarının hüzünlü sesi Jay Jay Johanson, Türkiye turnesi kapsamında bu akşam Dorock XL Venue Taksim’de. Konserin başlangıç saati 22.00. Buraya iki dakika uzaklıktaki Akbank Sanat’ta Türkiye’nin en önemli trompet sanatçılarından İmre Demirer, trio bir konserle sahnede olacak. Tek vesaitle metro kullanarak İş Sanat Kültür Merkezi’ne gittiğimizde ise Concerto Köln ve Grammy ödüllü keman sanatçısı Giuliano Carmignola sahnede. Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nde çellist İvan Skanavi ve piyanist Dina İvanova’nın konseri var. Maslak’taki Volkswagen Arena’ya gittiğimizde ise alternatif müziğin beğeni toplayan ikilisi Dolu Kadehi Ters Tut bizi karşılıyor. Zorlu PSM’de ise gecenin yıldızı Athena.

Konser Kurdu İstiklal Caddesi’nde koşturmaca içerisinde

Gelelim Anadolu yakasına. Kadıköy Sahne’de İlkay Akkaya ve Jolly Joker İstmarina’da da Demet Akalın sahne alacak. Yeni albümleri ‘Antroposen 2’yi yayınlayan maNga da lansman konseriyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Aynur Aydın Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alırken Sena Şener de Dorock XL Kadıköy’de. Pinhani ise Milyon Performance Hall İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

Yarın akşamın öne çıkan konserlerine gelecek olursak Koray Avcı JJ Arena’da, Peyk, The Wall Sahne Performance’ta Gülşen ise Jolly Joker Vadistanbul’da sahnede olacak. Evrancan Gündüz Alan Kadıköy’de, Duygu Soylu ve Roosveletise Zorlu PSM’deki farklı salonlarda müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Onurr, Blind’da sahne alırken buraya birkaç dakika uzaklıktaki Salon İKSV’de ise Forest Swords performans sergileyecek. Narmanlı Han’daki Celtic Irish Pub’da ise Sattas müzikseverlerle buluşacak. İstiklal Caddesi boyunca yürüyüp Dorock XL Venue Taksim’e ulaştığımızda ise karşımıza çıkan isim Emre Aydın. Rotamızı Atakent’e çevirdiğimizde ise Hayal Kahvesi Atakent’te Kalben var.

Cumartesi akşamı göze çarpan bir diğer etkinlik ise Babylon’da. Türk rap camiasının yıldızlarından Khontkar yarın akşam, bomontiada’ın tarihi ambiyansının bir parçası olan Babylon’da sahne alacak. Rotamızı İzmir’e çevirdiğimizde ise yarın akşam Rene Lokal’de, iyi bir çıkış yakalayan The Away Days sahnede.

İlk bakışta Freddie Mercury sanabilirsiniz: Karşınızda Lucky Loveİlk bakışta Freddie Mercury sanabilirsiniz: Karşınızda Lucky Love

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.