Konser Kurdu Tamino ile hüzünlenecek Boris Brejcha ile kopacak

Konser Kurdu, sonbaharın arefesinde açık hava konserlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. Türkiye turnesinin son konseri için İstanbul'a gelecek olan Tamino, elektronik müziğin üstadı Boris Breicha, açık hava mekânlarda bu hafta sonu için radarımızı takılan isimler oldu. Elbette daha fazlası da var.

Kültür Sanat 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Sonbahar en azından geceleri kendsini bir nebze hissettirmeye başlarken açık hava konserleri hız kesmeden devam diyor. Üstelik içlerinden bir tanesi tam da bu havaya yakışır minvalde. Belçika doğumlu Mısır kökenli müzisyen Tamino, çok sevdldiği topraklarda, Türkiye’de turnesinin son konserini İstanbul’da verecek. 13 Eylül’de başkent Ankara’da, 14 Eylül’de ise İzmir’de hayranlarıyla buluşan hüzünlü melodilerin genç ve bir o kadar da güçlü sesi Tamino, Gezgin Salon kapsamındaki turnesinin son konseri için 17 Eylül Pazar akşamı Parkorman sahnesinde olacak. Bu hüzünlü ve bir o kadar da romantik anlara Konser Kurdu da tanıklık edecek.

Konser Kurdu hüzünlü ve romantik melodilerin izinde

‘Habibi’ ve ‘Indigo Night’ gibi şarkıları dillerden dillere söylenen Tamino, dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın verilerine göre dünyada en çok dinlendiği beş kent arasında İstanbul İzmir ve Ankara yer alıyor. Hatta İstanbul birinciliği kimseye kaptırmıyor. İlk albümü ‘Amir’in uluslararası başarısını izleyen ‘Sahar’, Tamino’nun Antwerp’teki dairesinde doğdu. Yakın zamanda Volkswagen Arena’da da bir konser veren Tamino, belli ki bundan sonraki süreçte sık sık bu topraklara gelip gidecek.

Pazar günü İstanbulluları bekleyen bu hüzünlü ve bir o kadar da romantik performans öncesi şehirde başka neler var hep beraber bir göz atalım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaz sezonu boyunca gerçekleştirdiği ücretisz etkinlik serisini, sonbaharda da sürdürüyor. Artİstanbul Feshane’de bu akşam Soner Sarıkabadayı, Metrohan’da ise Cem Tuncer Trio, saat 20.00’de müzikseverlerle buluşacak. Konser Kurdu’nun radarına takılan bir diğer performans ise şehrin Anadolu yakasındaki Jolly Joker İstmarina’da. Alternatif müziğin en önemli topluluklarından Adamlar saat 21.00’de sahnede olacak. Aynı saatte bir diğer Jolly Joker’de, Kıyı İstanbul’da ise Ceylan Ertem dinleyicilerle buluşacak.

Rotamızı Beşiktaş’a çevirdiğimizde ise Türk rock sahnesinin en önemli isimlerinden Feridun Düzağaç, bizleri If Performance Hall Beşiktaş’ta karşılıyor. Kentin Anadolu yakasında ise yine bir başka efsane, Yeni Türkü Moda Kayıkhane’de sahne alacak. Mesafeler Konser Kurdu’nu çaresiz bırakıyor.

Gelelim pek kişi için haftanın en güzel gününe. Yarın akşam İstanbul, yine iddialı buluşmalara ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin öncü heavy metal topluluğu Pentagram, yarım akşam eski Babylon, yeni Blind’da sahne alacak. Nice şarkısıyla kendilerinden sonra gelen kuşaklara ilham olan ve yol açan Pentagram’a elbette Konser Kurdu’da kayıtsız kalamaz. Uniq İstanbul’a baktığımızda ise son dönemin en çok dinlenen ve konser veren isimlerinden biriolan Melike Şahin karşımıza çıkıyor. ‘Diva Yorgun’ şarkısıyla büyük beğeni toplayan Şahin, konserde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Cumartesi gününün en dikkat çekici isimlerinden biri de Boris Brejcha, Küçükçiftlik Parkı tabiri caizse koparmaya geliyor. Minimal tekno türünün dünyadaki en ünlü temsilcilerinden biri olan Alman müzisyen, yarın akşam, Maçka’da binlerce kişi karşısında performansını sergileyecek. Dünyanın en ünlü festivallerinde sıklıkla sahne alan Boris Brejcha’nın yolu daha önce de pek çok kez İstanbul’a düşmüştü.

Müziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyorMüziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.