Meryl Streep EGOT statüsüne her zamankinden daha yakın

Audrey Hepburn, Mel Brooks, John Legend, Jennifer Hudson, Viola Davis... Yanınızda yer açabilirsiniz, Meryl Streep geliyor. Oscar ve Emmy Ödüllü oyuncu, Grammy ödüllerine aday gösterilmesiyle birlikte EGOT olmaya her zamankinden daha yakın.

EGOT statüsü; Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanmış yani televizyon, sinema, müzik ve tiyatro alanında yetkin kişilere veriliyor.

Kültür Sanat 14 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Streep, Grammy Ödülü'ne kavuşacak mı sorusu 4 Şubat'ta yanıtlanacak.

Meryl Streep bugüne kadarki performanslarıyla adını çoktan tarihe yazdırdı ancak şimdi yeni bir statüye kavuşmaya her zamankinden daha yakın. 2024 Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen Streep, EGOT olmaya bir adım daha yaklaştı.

EGOT statüsü; Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazanmış yani televizyon, sinema, müzik ve tiyatro alanında yetkin kişilere veriliyor. Bugüne kadar bu statüye ulaşmış isimler arasında Audrey Hepburn, Mel Brooks, Helen Hayes, John Legend, Whoopi Goldberg, Jennifer Hudson, Viola Davis yer alıyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Meryl Streep bugüne kadar üç Oscar, üç Emmy ödülü kazandı. Oscar Ödüllerine bugüne kadar 21 kez aday gösterilen oyuncu, 1979’da ‘Kramer Kramer’e Karşı’ filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ilk Oscar’ını kazandı. 1982’de  ‘Sophie’nin Seçimi’ ile bu kez En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle kavuştu. 2011’de ise ‘Demir Leydi’ filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını bir kere daha evine götürdü.

Streep şimdi de gözlerini Grammy’e dikmiş durumda. Oyuncu, ‘Charlotte’s Web’ kitabını seslendirdiği performansıyla En İyi Sesli Kitap, Anlatım ve Hikaye Anlatıcılığı dalında Grammy’e aday gösterildi. 74 yaşındaki Streep, 2024 Grammy Ödülleri’nden ödülle dönmesi halinde EGOT statüsüne ulaşması için sadece bir Tony ödülü kazanması gerekecek.

2024 Grammy Ödülleri, 4 Şubat’ta Los Angeles’ta gerçekleşecek bir törenle sahiplerini bulacak.

Grammy adayları açıklandı: Listede bir Türk de varGrammy adayları açıklandı: Listede bir Türk de var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.