Metallica zirvede tek başına

Geçen hafta 11. stüdyo albümleri '72 Seasons'ı dinleyiciyle buluşturan Metallica uzun bir ayrılık sonrası yakaladığı başarının tadını çıkarıyor. Yedi yıldır suskunluğunu koruyan Metallica'ya müzik listelerinden de güzel haber var. Metalin efsaneleri 15 yıl sonra zirvede.

Kültür Sanat 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Metallica yedi yılın ardından yeni albümü '72 Seasons'ı yayınlamıştı.

Metal müziğin ağır abileri Metallica’nın 14 Nisan’da yayınladığı ’72 Seasons’ albümünün yankıları sürüyor. Kendi yapım şirketleri Blackend yapımcılığında 11. stüdyo albümlerini hayranlarıyla buluşturan Metallica aradan geçen zamanda olumlu tepkiler almaya davam ediyor. Yedi yıllık bir hasretin ardından yeni stüdyo albümlerini dinleyicileriyle buluşturan grup, o bildiğimiz Metallica seslerinden taviz vermeden listelere de ağırlığını koymaya başladı. Heavy metal topluluğu uzun yıllar sonra ABD ve İngiltere’de zirveye yerleşmenin tadını çkarıyor.

The Weeknd ve Taylor Swift ile kıyasayı bir yarışa giren Kaliforniyalı topluluk Metallica, her iki ismi de geride bırakarak listelerde birinci sıraya yerleşti. Yılbaşından itibaren zirvede kıyasıya bir yarış halinde olan The Weeknd ve Taylor Swift, ise şu aşamada ikincilik için yarışıyor. Halihazırda ‘Eras’ adını verdiği turnesi kapsamında ABD’ye adeta karış karış gezen Taylor Swift’e yakın gelecekte başlayacağı turnesiyle Metallica bu alandada rakip olacak.

15 yıl sonra zirvede tek başına

ABD ve İngiltere’de 15 yıl aradan sonra listelerde bir numaraya yükselen Metallica, hayatın ilk 18 yılına vurgu yapan ’72 Seasons’ albümü tanıtımı kapsaımda geçen hafta Howard Stern’in de programına katılmış ve performanslarıyla YouTube’da kısa sürede iyi bir izlenme grafiği yakalamıştı. ABD ve Avrupa’da turneye çıkacağını açıklayan Metallica’nın şimdilik İstanbul takviminde yer almıyor. Ancak hayatın sürprizlerle dolu olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak yakın bir tarihte müjdeli haberin şaşırtmaması gerektiğini belirtmişi olalım.

Hanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi Metallica

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.