Metallica’nın gittiği yerde bir şeyler değişiyor: Yeni rota Suudi Arabistan

Metallica bir ilke daha imza atıyor. Amerikalı grup, 14, 15 ve 16 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da konser verecek. Böylece tarihte ilk kez ülke sınırları içinde bir rock konseri gerçekleşecek. Metallica için bu, aslında bir ilk değil.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Tarih 28 Eylül 1991. Yer Moskova’nın kuzeybatısındaki bir Sovyet hava üssü olan Tuşino. Metallica, tarihi değiştirecek bir konser için sahnede. Resmi rakamlara 1.6 milyon izleyicilerin katıldığı tarihi konser, Sovyetler Birliği’ndeki dönüşümün simgesi olmuştu. Soğuk Savaş süresinde ilk kez bir Amerikalı rock grubu ülkede konser veriyordu. Bu efsanevi konserden üç ay sonra Sovyetler Birliği dağıldı. Bu konser, Sovyetler’de McDonald’s’ın açılması kadar büyük olay olmuş hatta kimileri tarafından da değişimi hızlandıran etken olarak kabul edilmişti.

Metallica, Suudi Arabistan tarihine geçecek

Bu konserin üzerinden tam 32 yıl geçti. Metallica “olmaz denileni oldururmaya” yien devam ediyor. Amerikalı efsane grup tarihinde ilk kez Suudi Arabistan’da konser verecek. Hem de üç gün üst üste. Ülkenin başkenti Riyad’da 14, 15 ve 16 Aralık’ta yeni albümleri ’72 Seasons’ın turnesi kapsamında sahne alacak topluluk, bu tarihi haberi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Tarihi diyoruz çünkü bir süredir değişim rüzgarlarının estiği Suudi Arabistan’daki bu konser serisi aynı zamanda bir ilke de imza atacak. Suudi Arabistan tarihinde ilk kez bir rock grubu, üstelik üç gün üst üste konser için sahnede olacak.

Toplumsal yaşantıda hızlı bir dönüşüm yaşayan Suudi Arabistan’da bir süredir müzik festivallerinin düzenlenmesinin yanı sıra farklı dallarda sanat etkinlikleri de gerçekleştiriliyor. Kadınlara sosyal yaşamda daha fazla hak ve özgürlük tanım adımları atan Suudi Arabistan, sporda da dikkat çekici hamleler gerçekleştiriyor. Ülke 2034 yılında futbolun en büyük organizasyonu olan Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak.

Hanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi MetallicaHanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi Metallica

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.