Süper Kupa’nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldi

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının tarihi bir gün önceye alındı. Suudi Arabistan, Türkiye Kupası'na 10 yıl boyunca ev sahipliği yapmak için TFF'ye 100 milyon euro'yu bulan bir teklif yaptı.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Süper Kupa finali Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının tarihi değişti. TFF’den yapılan açıklamada “2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda yapılacak maç saat 20.45’te başlayacaktır” denildi.

10 yıllık iddia

Futbol konusunda büyük atılım yapan Suudlar, TFF’ye daha geniş kapsamlı bir teklifle geldi. Fanatik’teki habere göre Arabistan, Süper Kupa dışında Türkiye Kupası’na 10 sene boyunca ev sahipliği yapmak istiyor.

TFF'de taşları yerinden oynatacak istifa! Ali Koç: Pisliği temizleyeceğizTFF’de taşları yerinden oynatacak istifa! Ali Koç: Pisliği temizleyeceğiz

Habere göre Suudlar Türkiye Kupası’nda yarı finalden itibaren dörtlü final sisteminin olmasını, yarı final maçlarından kaybeden takımların iki gün sonra üçüncülük maçı oynamasını, kazananların ise üç gün sonra final maçı oynamasını istiyor. Proje kapsamında Süper Kupa 2033-34 sezonu da dahil olmak üzere Riyad ve Cidde kentlerinde oynanacak. Haberin ayrıntısında ilk planın TFF’nin 4+6 senelik bir sözleşme imzalama yoluna gitmesi. Zira 4 sene sonra TFF yönetimi için yeni bir seçim var. Mehmet Büyükekşi ve ekibi, bu teklifi Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’na götürmeyi planlıyor. Masada yaklaşık 100 milyon Euro’luk bir ödül var. Kaynağın Yüzde 50’si Süper Kupa, yüzde 50’si Türkiye Kupası için ayrılacak. Katılımcılara ödül miktarı yıldan yıla değişebilecek.

TFF'nin Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'ı istemesinin nedeni belli olduTFF’nin Süper Kupa finali için Suudi Arabistan’ı istemesinin nedeni belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.