Metin Uca son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı ve sunucu Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda veda töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Kültür Sanat 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Geçirdiği kaza sonrası yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Metin Uca son yolculuğuna uğurlandı. CRR Konser Salonu’nda gerçekleşen törene sanatçının yakınlarıyla sanatçı dostlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Törende sanatçının naaşı Türk bayrağına sarılarak sahneye kondu.

Metin Uca’ya veda töreni

Törende konuşan Metin Uca’nın kardeşi Mehtap Uca Erdoğan kardeşi için yazdığı duygusal bir mektup da okudu. Ardından da sahneye sanatçının yakın arkadaşları çıkıp Metin Uca ile yaşadıkları güzel anıları salonu dolduran katılımcılarla paylaştı. Törende konuşan isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel diğer konuşmacılar gibi sanatçı ile olan bir anısını dile getirdi.

CRR Konser Salonu’nda gerçekleşen törene Metin Uca’nın yakınlarının yanı sıra sanatçı ve siyasiler de katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından sahneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. İmamoğlu Metin Uca’nın ölüm haberini aldığında güçlü bir sesin daha gittiğini düşündüğünü belirterek “Çünkü ayıltan, uyandıran, düşündüren ve hissettiren çok enteresan tespitleriyle, yazdıklarıyla hepimize çoğu zaman ders veren özel bir insandı. Gazetecilik ve tiyatro gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok yönlü bir kişilikti. Değerli bir insanı kaybettik” dedi.

Konuşmaların ardından Metin Uca’nın naaşı alkışlar ve karanfiller eşliğinde salondan Ankara’ya uğurlandı. Sanatçı yarın öğle vakti Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilecek.

Metin Uca'nın 'beni yakın' vasiyeti: Yasal engel yok ama krematoryum da yokMetin Uca’nın ‘beni yakın’ vasiyeti: Yasal engel yok ama krematoryum da yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.