Michael Jackson 500 milyon dolarlık borcuyla ölmüş

2009'da hayatını kaybeden popun kralı Michael Jackson'ın 500 milyon dolarlık borcuyla öldüğü ortaya çıktı. People dergisinin ulaştığı mahkeme belgelerine göre efsane müzisyen, bu borcunu ödemek için turneye çıkmaya hazırlandığı sırada öldü.

Kültür Sanat 29 Haziran 2024

Hayat hikâyesini anlatan film merakla beklenen Michael Jackson’ın öldüğünde geride 500 milyon dolarlık bir borç bıraktığı ortaya çıktı. People dergisinin ulaştığı mahkeme kayıtlarına göre 2009’da hayatını kaybeden popun kralı, vârislerine yarım milyar dolarlık bir borç bırakmış. Efsane müzisyen bu borcunu ödemek için dev bir turne hazırlığındaydı.

Michael Jackson’ın alacaklılarından 65 ayrı dava

25 Haziran 2009’da yaşamını yitiren Michael Jackson, ölümünden bir gün önce ‘This Is It’ adlı turnesinin kıyafetleri için yaşadığı Los Angeles kentinde bir provaya gitmişti. Provasında sanatçı Londra’dan başlayacağı açıklanan turnesinin kıyafetlerini denemişti. Ortaya çıkan belgelere göre müzisyen, yarım milyar dolarlık borcuna rağmen turnesinin hazırlıks sürecinde de lüks harcamalarını kısmamış. Üstelik bu süreçte sanatçının alacaklıları borçların tahsili için mahkemeye başvurmuştu. Bu süreçte popun kralı hakkında açılmış 65 dava bulunuyordu.

Birkaç ay önce müzik kataloğunun yarısı 600 milyon dolara satılan Michael Jackson’ın borçları albüm gelirleriyle karşılanmış bazı alacaklılarıyla da uzlaşmaya gidilmişti. 50 yaşında hayatını kaybeden popun kralı kariyeri boyunca 90 milyon albüm sattı. 13 Grammy ödülü bulunan müzisyen özellikle 1980 ve 1990’lı yılların en büyük yıldızı olarak kabul ediliyordu.

Bir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşındaBir milyon cd satışını geçen ilk albümdü: Brothers in Arms 39 yaşında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.