Michael Jackson, Whitney Houston ve Erdoğan’ın ortak noktası: Della Miles sevgisi

Ak Parti'nin 22. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Kibariye ile düet yapan Della Miles, 2018'den beri Türkiye'de yaşıyor ve ülkemize yerleştikten sonra da Müslüman olmuş bir kadın. Müzik yeteneği aileden gelen, geçmişte Michael Jackson, Whitney Houston ile çalıştı.

Kültür Sanat 29 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Ak Parti’nin 22. kuruluş yıldönümü etkinliğinde sahneye çıkıp Kibariye ile düet yaptı. Sonra da Recep Tayyip Erdoğan’a “Seni seviyorum” dedi. Lakin tanıdık bildik bir isim olduğu için Kibariye’nin gölgesinde kaldı. Ama serbestiyet’ten Onur Erkan bu müzisyenin peşine düştü. ABD’li şarkıcı Della Miles’tan bahsediyoruz.

Miles beş yıldır Türkiye’de yaşıyor. 2018’de Dalyan’a yerleşti, sonra da Müslüman oldu. Ama bir de Amerika geçmişi var. İşte Erkan Miles’ın o geçmişinin peşine düştü ve neler neler çıktı o geçmişte.

Lisede gece kulüplerinde çalıştı

1971 doğumlu sanatçı Houstan Teksas’ta kilisede piyano çalıp, koro yöneten bir anne ile caz kulübü sahibi bir babanın kızı olarak doğdu. Beş erkek kardeşi bir de kız kardeşi vardı. Anne ve babasının mesleği nedeniyle müzikle erken yaşta tanıştı. Lise yıllarında kız kardeşiyle birlikte gece kulüplerinde sahneye çıkmaya başladı.

‘Sisterella’da başrol onundu

Michael Jackson’ın yapımcılığını üstlendiği, 1996’da ilk gösterimi yapılan ‘Sisterella’ müzikalindeki baş karakter Ella’yı canlandırdı. Buradaki performansıyla Whitney Houston’ın dikkatini çekince sanatçının vokalistliğini yapma fırsatını edinde. Dört yıl sürdü bu macerası. Takvimler 2001’i gösterdiğinde ilk solo albümü ‘Uncivilized’i yaptı ve 2012’ye kadar ABD’de dört albümü daha çıktı.

Türkiye’ye ilk kez 2011’de geldi. Bir caz kulübünde sahne almıştı. Burayı sevdi. Daha sonraki yıllarda da yolunu ülkemize düşürdü. 2018’de ise yarı zamanlı olarak Türkiye’ye yerleşti. Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra verdiği bir söyleşi bu sefer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatini çekti. Erdoğan Miles’ı görüşüp Müslüman olduğu için tebrik etti.

Uygur Türkeleri için de Keşmir içinde şarkı söyledi

Bu görüşmeden sonra Miles Ekim 2019’da TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesini ziyaret etti. Sonra Çin rejiminin Uygurlara olan zulmüne dikkat çekmek için AK Parti’nin eski İstanbul İl Başkanı ve eski milletvekili Aziz Babuşçu’nun desteğiyle ‘East Turkistan /Doğu Türkistan’ adlı şarkıyı seslendirdi. 2020’de yine Babuşçu’nun desteğiyle Hindistan ve Pakistan arasında anlaşmazlık nedeni olan Keşmir bölgesindeki Müslümanların dramını anlatan ‘Kashmir is My Name’ şarkısını seslendirmişti.

Son olarak bu yılın başında TRT 2’de yayımlanan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’yla beraber senfonik konserindeki ‘Domdom Kurşunu’ performansı sonrasında sosyal medyada büyük ilgi gördü… Ve Ak Parti’nin 22 kuruluş yıldönümü etkinliğinde karşımıza çıktı.

Miles verdiği söyleşilerde Türkiye’de Şebnem Ferah ile aynı sahneyi paylaşmak istediği  söylüyor.

 

Aras Bulut İynemli'den eleştirilere yanıt: 'Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum'Aras Bulut İynemli’den eleştirilere yanıt: ‘Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.