Michael Jackson’ın ikonik ceketi 305 bin dolar

Michael Jackson'ın 1980'li yıllarda giydiği ikonik ceketinin açık artırmaya çıkarılacağı haberi büyük bir heyecanla karşılanmıştı. 200 bin dolara alıcı bulması beklenen ceket, 305 bin dolara yeni sahibinin oldu. Müzaydede David Bowie ve George Michael'ın da eşyaları satıldı.

Kültür Sanat 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Michael Jackson’ın 1980’lerde giydiği ikonik deri ceket 305 bin dolara satıldı. Önceki akşam Londra’da gerçekleştirilen açık artırmada yeni alıcısını bulan ceket, efsane müzisyenin Pepsi reklamlarında meşhur ettiği kıyafetiydi. İngiliz basınının da yoğun ilgi gösterdiği müzayedede popun kralının ceketi dışında 200’den fazla özel eşya satışa çıktı. Aralarında David Bowie ve George Michael gibi isimlerin özel eşyaları müzayede de yer aldı.

Michael Jackson hayati tehlike atlatmıştı

1984 yılında reklam kampanyası tarafından bu ceketi giyen Michael Jackson, hafızalara kazınan danslarıyla bir bütün oluşturmuştu. Bu reklam kampanyası sırasında efsane müzisyenin çekim esnasında saçları alev almış sonrasında da kıvılcımlar vücuduna sıçramıştı. O esnada üzerinde başka bir ceket bulunan müzisyende ciddi derecede yanıklar oluşmuştu.

Michael Jackson gibi George Michael da sahnede giydiği ceketlerle izleyiciler nezdinde hayranlık uyandıran bir persona yaratmayı başarmıştı. Bu personasının bir parçası olan ve Aretha Franklin ile yaptığı düet esnasında giydiği ceket Londra’daki açık artırmada satıldı. 115 bin dolara yeni sahibini bulan ceket, beklentilerin üzerinde bir fiyata el değiştirdi. Açık artırmada bir diğer yüksek fiyatlı parça ise İngiliz şarkıcı Amy Winehouse’un ile özdeşleşen bir takıydı. 2011 yılında hayatını kaybeden müzisyenin 2007’de yayınladığı ‘Back To Black’ albümünde yer alan ‘You Know I’m No Good’ şarkısının klibinde taktığı arı kovanı şeklindeki aksesuar da açık artırmada yeni alıcısını buldu. Saç aksesuarı 23 bin dolara satıldı.

Yılın rekoru Picasso'dan: Ünlü tablosu 139 milyon dolara satıldıYılın rekoru Picasso’dan: Ünlü tablosu 139 milyon dolara satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.