Michael Jackson’ın ikonik ceketi açık artırmada

Londra özel bir açık artırmaya ev sahipliği hazırlanıyor. Michael Jackson'ın 1980'lerde kült haline gelen ceketi 500 bin dolara yeni sahibini bulacak. Londra'daki açık artırmada Amy Winehouse, David Bowie ve George Michael gibi yıldızların da özel eşyalar satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 12 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Popun kralı Michael Jackson’ın efsanevi ceketi açık artırmaya çıkıyor. Müzisyenin bir reklam içecek reklamın dagiydiği ve sonrasında kendisiyle özdeşleşen ceketi, kasım ayında Londra’da gerçekleştirilecek müzayedede yeni sahibini buluyor. 500 bin dolar değer biçilen ceketin yanı sıra farklı müzisyenlerin de özel eşyaları satışa çıkacak. Müzisyene ait hatıra eşyaları daha önce binlerce dolara satıldı. Ünlü moonwalk dansını 1983 yılında yaparken taktığı siyah fötr şapka geçen ay Paris’te yapılan bir müzayedede 82,280 dolara yeni alıcısının olmuştu.

Michael Jackson’ın ceketi, Amy Winehouse’un tokası…

Michael Jackson’ın Londra’daki açık artırmada satışa çıkarılacak olan ikonik ceketi dışında dünyaca ünlü başka isimlerinde özel eşyaları müzayedede yeni alıcısını bulacak. BBu özel organizasyonu düzenleyen Propstore tarafından George Michael’ın 1987 yılında Aretha Franklin ile düet yaparken giydiği La Rocka ceketiyle birlikte açık artırmaya çıkarılacak. Öte yandan efsane rock topluluğu AC/DC’den Angus Young’a ait bir Gibson marka gitarın açık artırmada 150.000 dolara alıcı bulması bekleniyor. The Beatles’ın kurucusu John Lennon’a ait bir kemer tokasının ise 70.000 dolara müzayedede yer alacak.

Michael Jackson ve George Michael’in ceketinin yanı sıra 2011 yılında hayatını kaybeden Amy Winehouse’un ‘You Know I’m No Good’ şarkısının klibindeki unutulmaz saç tasarımını süsleyen toka da Londra’daki açık artırmada satışa çıkıyor. David Bowie, Elvis Presley ve The Beatles’a ait eşyalar da bu özel açık artırmada yeni alıcılarını bulacak.

Müzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyorMüzik Radarı bu hafta farklı türleri buluşturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.