Michelangelo’nun gizli sığınağı 100 kişiye açık

Rönesanın öncülerinden Michelangelo'nun Floransa'daki gizli sığınağı ziyarete açılıyor. 48 yıl önce bir şapelde keşfedilen sığınağa sadece rezervasyonla girilebilecek. Sanatçının, Papa'dan saklanmak için yaptırdığı sığınağı haftada sadece 100 kişi görebilecek

Kültür Sanat 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Michelangelo Buonarroti (1475–1564)

Leonardo Da Vinci ile birlikte Rönesansın en önemli isimlerinden olan Michelangelo’nun bundan 48 yıl önce bulunan gizli sığınağı ses getirmişti. İnsanlık tarihinin bu büyük sanatçısı ve entelektüelinin sığınağı nihayet ziyarete açılıyor. Floransa’daki Medici Şapeli’nde ortaya çıkarılan gizli sığınağa girişler ise rezervasyonla gerçekleşecek. Tarihi önemi ve kapladığı alanın küçüklüğü nedeniyle ziyaretleri sınırlı tutmak isteyen yetkililer, sığınağı aynı anda dört kişinin görebileceğini de vurguladı.

Michelangelo’nun sığınağını haftada 100 kişi görebilecek

Duvarlarında Michelangelo’ya atfedilen bazı karakalem çizimlerin olduğu belirtilen oda, 15 Kasım 2023 ile 30 Mart 2024 tarihleri arasında önceden rezervasyon yaptırma şartıyla gezilebilecek. Tahmin edilebileceği üzere, turistler ve sanat tarihçileri şimdiden bu tarihi alanı görebilmek için heyecanlı bir bekleyişte. Kısıtlı bir süre ve az sayıdaki ziyaretçiyi ağırlayabilecek mekânı görme şerefine nail olacak insanlar kendilerini epey şanslı sayabilecek. Zira odaya alınacak ziyaretçi sayısı haftalık yüz kişi ile sınırlı olacak ve odada kalış süresi 15 dakikadan uzun olmayacak.

1475-1564 yıllarında yaşayan Michelangelo’nun, dönemin Papası 7. Klement’in öfkesinden kaçmak için bu odayı kendisine yaptığı ve bir süre burada kaldığı ileri sürülmüştü. Gizli oda, 1975’te yapılan restorasyon sırasındaki temizlik çalışmalarında keşfedilmiş ve dönem dönem ziyaretçi kabulüne açılmıştı. Ancak yoğun ilgi nedeniyle zarar görme tehlikesi karşısında uzun süre ziyarete kapalı kaldı.

Michelangelo'nun eskizi 23 milyon Euro'ya satıldıMichelangelo’nun eskizi 23 milyon Euro’ya satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.