Mısır’ın Hollywood’u küle döndü: 80 yıllık stüdyo artık yok

Bir dönem her yıl onlarca film üretilen Mısır'daki bu ihtişamın arkasında Ahram stüdyosu vardı. Nil'in Hollywood'u ya da Mısır'ın Hollywood'u olarak anılan Kahire'deki 80 yıllık stüdyo yangında küle döndü.

Kültür Sanat 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kahire2deki Ahram Stüdyosu yangından sonra küle döndü.

Her yıl onlarca filmin çekildiği, Orta Doğu sinemasının kalbinin attığı bir yerdi. 80 yıldır nice yıldızların yetiştiği Mısır’ın başkenti Kahire’deki Ahram Stüdyoları yandı, küle döndü. Önceki gece çıkan yangında itfaiyenin müdahalesi yetersiz kaldı, tarihi stüdyolardan da geriye pek bir şey kalmadı. Altı saat süren yangında tek teselli can kaybının yaşanmaması.

1944 yılında kurulan stüdyo saatler süren ve yakındaki konutların boşaltılmasına neden olan yangının bir Ramazan televizyon dizisinin çekimlerinin tamamlanmasından sadece birkaç saat sonra başladığı açıklandı. Mısır’ın resmi yayın organı Al-Ahram’daki habere göre stüdyodaki dekorasyonlar, ahşap, fotoğraf çekimi için ayrılan yerler ve koridorlar dahil her yer tahrip oldu. Yangın stüdyonun yanındaki evlerde de büyük çaplı hasara neden oldu, üç bina kullanılamaz hale geldi.

Bon Jovi 40 yaşında: Sanki hiçbir şey değişmemiş gibiBon Jovi 40 yaşında: Sanki hiçbir şey değişmemiş gibi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.