Mona Lisa’nın malikanesi 20 milyon dolara satışa çıktı

Mona Lisa'nın ailesinin yaşadığı Floransa yakınlarındaki 700 yıllık villa satılıyor. Mona Lisa'nın gençliğinde yaşadığı bu tarihi yapı 20 milyon dolara yeni alıcısının olacak.

Kültür Sanat 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mona Lisa'nın gençliğinde yaşadığı malikane 20 milyon dolara satıldı.

Lisa del Giocondo ya da nam-ı diğer Mona Lisa. İnsanlık onu Leonardo da Vinci’nin ikonik tablosuyla tanıyor. Günümüzde Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen portresi sayesinde tüm dünyada tanınan Lisa del Giocondo Floransa’nın önemli ailelerinden birine mensuptu.

700 yıllık villa Floransa yakınlarındaki Scandicci bölgesinde 66 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Villa 1300 civarında inşa edilmiş ve Leonardo’nun Mona Lisa’yı resmetmesinden kısa bir süre önce, 1498’de Giocondo ailesine geçmişti. Şu anda satışa çıkarılan 700 yıllık tarihi villa Antinori ailesine ait ve Villa Antinori di Monte Aguglioni olarak anılıyor.

Tarihi bir şapele de evsahipliği yapıyor

14 yatak odasının bulunduğu villaya görkemli demir kapısından girildiğinde selvi ağaçlarıyla kaplı bir yoldan bahçeye ve servis girişine ulaşılıyor. Ayrıca bir giriş holü, beş salon, bir yemek odası, bir kütüphane ve bir ev spor salonunun yanı sıra personel odaları, bir asansör, ikinci kat terası ve antika demir bir verandaya sahip.

Yüzyıllar boyunca tadilatlar yapılmış olsa da villada aralarında 17. yüzyıldan kalma dini mimarinin açık bir örneği olarak hizmet veren çokgen planlı özel bir şapelin de bulunduğu birçok dönem detayını hala korunuyor. Arazideki diğer binalar arasında bir bekçi evi, bir portakal bahçesi, bir sera ve çeşitli tarımsal binalar yer alıyor.

Çellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirimÇellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.