Morrissey’den timsah gözyaşı dökenlere sert eleştiri

Morrissey, Sinead O'Connor'ın ölümü sonrası taziye yayınlayan ünlüler ve medyayı sert bir şekilde eleştirdi. O'Connor hayattayken onu görmezlikten gelenlerin sanatçının ölümü sonrası "efsane" ve "ikon" şeklinde anmasını timsah gözyaşı olarak nitelendirdi.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Morrissey ve Sinead O'Connor yakın iki arkadaştı.

Sinead O’Connor’ın ölümü dünyada gündem olmaya devam ediyor. Yıldız isimler, İrlandalı müzisyenin ardından birbiri ardına taziye mesajları yayınlarken İngiliz müzisyen Morrissey’den eleştiri geldi. The Smiths grubuyla bir döneme damga vurduktan sonra kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden İngiliz müzisyen, ünlü isimlerin özellikle sosyal medyadan paylaştıkları mesajlara yönelik eleştirilerde bulundu.

Morrissey, web sitesinde, çarşamba günü hayatını kaybeden Sinead O’Connor’ın ardından duygu ve düşüncelerini yazdı. Müzik dünyasının ölüm sonrası takındığı tavrı eleştiren İngiliz müzisyen, içinde bulunduğu camiayı timsah gözyaşları dökmekle itham etti. Müzik dünyasına yönelik sert eleştiriler yönelten Morrissey, yazısında can alıcı bir soru da yöneltti.

“Düzene uymayan şarkıcılara karşı nefret var”

Sivri çıkışlarıyla tanınan Morrissey, bugün taziye yayınlama yarışına giren ünlülerin Sinead O’Connor hayattayken onunla hiç ilgilenmemelerini eleştirdi. “O hayattayken neredeydiniz? Neden yalnız bıraktınız? “Müzik endüstrisinde düzene ‘uyum sağlamayan’ şarkıcılara karşı belli bir nefret var ve ölene kadar asla övülmüyorlar” dedi.

Sinead O’Connor ve Morrissey’in uzun yıllar boyunca çok yakın iki arkadaş olduğu biliniyor. İngiliz müzisyen medyanın O’Connor’a yönelik övgülerini de sert bir dille eleştirdi. “Şöhretin zalim oyun parkı bugün Sinead’a övgüler yağdırıyor. ‘ikon’ ve ‘efsane’ gibi her zamanki aptalca etiketlerle… Hayattayken ve sizi ararken onu destekleyecek cesaretiniz yoktu”

Morrissey, yakın arkadaşı Sinead O’Connor hakkında ise şu duygusal ifadelere yer verdi “O bir meydan okumaydı, kalıplara konabilecek biri değildi. Ve herkes güvenli bir şekilde sessiz kalırken o konuşacak cesarete sahipti. Sadece kendisi olduğu için tacize uğradı.”

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.