Sinead O’Connor’un vârislerinden Trump’a: Şarkıları kullanma!

Geçen yıl hayatını kaybeden İrlandalı müzisyen Sinead O'Connor şarkılarıyla yeniden gündemde. Gündeme gelmesinin sebebiyse Donald Trump'ın seçim kampanyasında müzisyenin şarkılarını izinsiz kullanması. Aile bu duruma öfkeli.

Kültür Sanat 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Donald Trump, Taylor Swift ve dinleyicilerinden sonra bir topluluğu daha karşısına aldı. Geçen yıl hayatını kaybeden İrlandalı müzisyen Sinead O’Connor’un ailesi Trump’a tepkili. ABD’deki Başkanlık Seçimleri’nde müzisyenin şarkılarının Trump’ın seçim kampanyasında kullanılmasına aileden itiraz geldi.

‘Müziği kullanmayı derhal bırakın’

Donald Trump seçim gezilerinde Prince’in söylediği ama Sinead O’Connor yorumu çok daha geniş kitlelere ulaşan ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısını hoparlörden çaldırıyor. Trump’ın bundan vazgeçmemesi üzerine  BBC’ye konuşan müzisyenin vârisler “Sinead bu durumdan iğrenir, incinir ve hakarete uğramış hissederdi” dedi.

Donald Trump’ın şarkıyı kullanması üzerine bir açıklama da sanatçının uzun yıllar birlikte çalıştığı Chrysalis Records’dan geldi. Şirketten yapılan açıklamada “Sinead O’Connor yaşamını dürüstlük, nezaket, adalet ve diğer insanlara karşı incelikle tanımlanan ahlaki kurallarla geçirmesiyle bilinir. Bu sebeple Donald Trump’ın siyasi mitinglerinde Nothing Compares 2 U’yu kullandığını öğrenmekten öfke duyuyoruz. Sinead’ın mirasının koruyucuları olaraki Donald Trump ve ortaklarının müziğini kullanmasını derhal bırakmasını talep ediyoruz” dendi.

Beyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezindeBeyoncé ve Taylor Swift Amerikan siyasetinin de merkezinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.