MTV Video Müzik Ödülleri’nde gecenin yıldızı Taylor Swift

Her yıl video ve müzik dalında en iyilerin seçildiği MTV Video Müzik Ödülleri New Jersey'de düzenlenen törende sahiplerini bulurken, dokuz dalda ödül alan Taylor Swift geceye damgasını vurdu. Shakira ise sahne gösterisiyle gecede adından söz ettiren bir diğer isim oldu.

Kültür Sanat 14 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

MTV Video Müzik Ödülleri, görkemli bir törenle sahibini buldu. Shakira gösterisiyle geceye damga vururken Taylor Swift de aldığı ödül sayısıyla gecenin yıldızı oldu. 11 farklı dalda aday gösterilen Amerikalı müzisyen, MTV tarihinde bu yıl ilk kez tamamı kadın adaylardan oluşan Yılın Sanatçısı kategorisi de dahil olmak üzere toplam dokuz dalda ödülle evine döndü.

MTV Video Müzik Ödülleri’ne Taylor Swift kadar Shakira da damga vurdu

New Jersey’de düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri’nde Taylor Swift’in ‘Karma’ şarkısında düet yaptığı şarkıcı Ice Spice, En İyi Yeni Sanatçı ödülüne layık görüldü. Selena Gomez ve Rema, ‘Calm Down’ şarkısı ile bu sene MTV ödüllerinde ilk kez verilen, birkaç türün kombinasyonu olan En İyi Afrobeat ödülünü kazandı. ‘TQG’ şarkısında düet yaptığı şarkıcı Karol G. ile En İyi İşbirliği ödülüne layık görülen Kolombiyalı şarkıcı Shakira da daha önce duyurulduğu üzere Michael Jackson Video Öncü ödülünü aldı. Kolombiyalı müzisyen ödül aldığı gecede gerçekleştirdiği sahne performansıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

MTV Video Müzik Ödülleri’nde son yıllarda yükselişte olan Güney Koreli müzik gruplarının değerlendirildiği En iyi K-Pop ödülü Stray Kids grubuna verilirken BLACKPINK Yılın Grubu seçildi. Jung Kook ve Latto’nun “Seven” şarkısı Yazın Şarkısı ödülünü aldı. Öte yandan gecede gecede sahneye çıkan Faslı sanatçı French Montana, 8 Eylül’de Fas’ta meydana gelen depreme dikkati çekerek yardım çağrısı yaptı.

Küresel İkon ödülünü kazanan Rapçi Puff Daddy, 2005’ten bu yana ilk defa MTV Video Müzik Ödülleri’nde sahneye çıktı. Ödül töreninde Demi Lovato, Cardi B, Megan Thee Stallion ve Güney Koreli müzik grubu Stray Kids gibi pek çok sanatçı sahne aldı. Programın sonunda Hip-hop’un 50’nci yılı, Grandmaster Flash, Nicki Minaj ve Lil Wayne gibi pek çok sanatçının yer aldığı final performansı ile kutlandı.

The Rolling Stones klibinde tanıdık bir yüz: Sydney SweeneyThe Rolling Stones klibinde tanıdık bir yüz: Sydney Sweeney

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.