Müjde! Beyoğlu Sineması 4 Ekim’de açılıyor

İstiklal Caddesi ve İstanbul bir değerini daha geri kazanıyor. Halep Pasajı'ndaki tarihi Beyoğlu Sineması kapılarını açmak için gün sayıyor. 10Haber'in edindiği bilgiye göre sinema, 4 Ekim'de açılacak. Açılışı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.

Kültür Sanat 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstiklal Caddesi’ni İstiklal Caddesi yapan bir değer daha hayata dönüyor. 10Haber’in aldığı bilgiye göre Beyoğlu Sineması 4 Ekim’de kapılarını yeniden sinemaseverlere açıyor. Tarihi sinemanın açılışını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanan Türkiye’de bağımsız sinemanın kalbi olarak görülen Beyoğlu Sineması’nın açılacağını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat duyurmuştu.

Her gün yüzbinlerce insanın gelip geçtiği İstiklal Caddesi üzerindeki Halep Pasajı’nda bulunan Beyoğlu Sineması, Nuri Bilge Ceylan’ın, Zeki Demirkubuz’ın ilk filmlerine salonunu açarak onları sinema dünyasına kazandırmıştı. Tarihi sinema 90’larda zorlu bir dönemden geçen ve dibe vuran Türk sinemasını yeniden umutlandırdı.

Mahir Polat nisan ayında yayınladığı sosyal medya mesajında sinemanın açılışını şu sözlerle duyurmuştu: “Güneşli bir haber vereyim mi? Beyoğlu Sineması da yolda… İlk film ne olsun? ‘Umut’ deseniz ne güzel olur” Polat’ın gönderme yaptığı ‘Umut’un Yılmaz Güney’in yönettiği ve Türk sinemasının yatağını değiştiren ‘Umut’ filmi olduğu düşünecek olursak Beyoğlu Sineması için ‘umut’lu günler yakındır denilebilir.

Türk sinemasına umut olmuştu

1989’da açılan Beyoğlu Sineması, 12 Eylül sonrasında sekteye uğrayan sinema kültürün 90’lı yıllarda yeniden yeşerdiği salonlardan biri oldu. 90’larda ortaya çıkan bağımsız filmler çeken yönetmenler kuşağının ilk filmlerine salonunu açarak bu yönetmenlerin sinema yolculuğunda önemli görev üstlendi. Bir girişinde Chaplin diğer girişinde Hitchcock’un resimlerinin olduğu sinema salonu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanmıştı.

Hollywood nefes alabilir: 146 günlük Yazarlar Birliği grevinde anlaşmaya varıldıHollywood nefes alabilir: 146 günlük Yazarlar Birliği grevinde anlaşmaya varıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.