İmamoğlu’ndan memleketine bayram ziyareti: Partiler benim için sınır değil

İBB Başkanı İmamoğlu Ramazan Bayramı'nda memleketi Trabzon'un yolunu tuttu. Burada ailesini ziyaret eden İmamoğlu evin kapısında yaptığı konuşmada partilerin kendisi için sınır olmadığını, kapısının tüm başkanlara açık olduğunu söyledi.

Siyaset 12 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, doğduğu köyde horonla karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon’a gitti ve bayramın ikinci gününde ziyaretlere başladı. İlk ziyaretini İmamoğlu çifti ve çocukları, Cevizli’deki aile kabristanına yaptı. Edilen duaların ardından köydeki baba evine doğru yola çıkan aile, davul-zurna ve horonla karşılandı. İmamoğlu’nun da dahil olduğu horon, yurttaşların katılımıyla genişledi.

Horonun ardından hemşehrileriyle köy meydanında bayramlaşan İmamoğlu, evlerinin önünden şu konuşmayı yaptı:

“İnsanın doğduğu yere gelmesi kadar güzel bir şey yok. Bu da benim doğduğum köyüm. Doğduğum ev şu beyaz ev, ama burada da sonradan yetiştiğimiz evimiz var. Esas olan, insan, buralardan besleniyor. Buranın doğası, buradaki insanların sağlığı, iyiliği insana iyi geliyor. Dünyanın neresinde olursanız olun, insanın özü yine buradan başlayan öyle bir hikaye. Siz nasıl benim için dua ediyorsanız, ben de buradaki her insanımızın iyiliği için dua ediyorum. Şehrimizi, ilçemizi, köylerimizi çok seviyorum ve onların çok daha iyi olması için gözüm, kulağım, her şeyimle buradayım diyebilirim.”

Kapısının her başkana açık olduğunu söyleyen İmamoğlu, kimsenin partisinin kendisi için sınır olmadığını söyledi. “Buraya gelmeden, Zavana’da, Salacık’ta halamı ziyaret ettim. Elbette duygulandım. Dün, eşimin köyüne çıktık Çarşıbaşı’nda, Kovanlı Köyü’nde. Bugün Cevizli’deyim, Zanane’deyim. Buradan baktığımda, hayallerimin şekillendiği diğer yamaçları, dağları, tepeleri, köyleri görüyorum. İnşallah bu hayaller, hep güçlenerek devam etsin. Herhangi bir evde doğan herhangi bir çocuk, yine bu ülkenin en güzel yöneticisi, en iyi bilim insanı, en iyi akademisyeni olsun. Temennimiz odur. Yolumuz, bu yönde açık olsun. Hepinize iyi bayramlar diliyorum” diyen İmamoğlu anneannesini de ziyaret edeceğini söyledi.

İmamoğlu Economist'e yazdı: Türkiye artık seçeneksiz değilİmamoğlu Economist’e yazdı: Türkiye artık seçeneksiz değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.