İmamoğlu davası ertelendi: Duruşmada hazır bulunacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde "ihaleye fesat karıştırdığı" iddiasıyla İçişleri Bakanlığı’nın şikayetiyle hakkında açılan davanın duruşması 30 Kasım'a ertelendi. Mahkeme, İmamoğlu'nun gelecek duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

Siyaset 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu davası ertelendi.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün saat 14.30’da görülen duruşmada, mahkeme, savunmasını yapan 6 kişinin ‘vareste’ (uzak) tutulmalarına İmamoğlu’nun ise gelecek duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na kamu zararı olup olmadığı konusunda yazı yazılmasına hükmetti.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, 30 Kasım saat 15.00’e ertelendi.

İçişleri Bakanlığı, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde şartları karşılamadığı iddiasıyla İmamoğlu’ndan şikayetçi oldu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianamede, İçişleri Bakanlığı ‘ihbar eden’, Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

Savcılık soruşturmasının ardından İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianamede bu isimlere ‘siyasi yasak’ da talep ediliyor.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ankara'da görüştü: İmamoğlu'ndan 'Güzel olacak her şey' çıkışıKılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ankara’da görüştü: İmamoğlu’ndan ‘Güzel olacak her şey’ çıkışı

‘Ahmak davası’

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Kasım 2019’da açıklama yaparak kongredeki konuşmasından dolayı İmamoğlu için, “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” demişti.

İmamoğlu ise aynı gün, Soylu’nun bu sözlerini hatırlatarak yaptığı açıklamada, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” demişti.

İmamoğlu’nun sözlerinin ardından dava açılmıştı.

Davanın 11 Kasım’daki duruşmasında hakim, ”Sözlerin muhatabı Soylu” dedi. Hakimin savcıdan esas hakkında mütalaa istemesi üzerineyse avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Savcıysa mütalaasında İmamoğlu hakkında en üst sınırdan ceza talep ederek siyasi yasak istedi.

Üst mahkeme olan Anadolu 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi de, İmamoğlu’nun avukatının yaptığı reddi hakim talebinin reddine karar vermişti. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

CHP'ye geri döndü ve İmamoğlu’nu göreve çağırdıCHP’ye geri döndü ve İmamoğlu’nu göreve çağırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.