Murat Karahan Kosova’yı ‘Yalgızam’la büyüledi

Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali'nin kapanışında Murat Karahan sahnedeydi. Karahan, opera klasiklerinin yanı sıra Zeki Müren klasiği 'Yaralı Gönül' ve 'Yalgızam' türküsüyle büyük alkış aldı.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Murat Karahan ve Rame Lahak başkent Priştine'de opera klasiklerini birlikte seslendirdi.

Kosova’nın opera dünyasındaki yıldızlarından tenor Rame Lahaj, birkaç yıldır doğduğu topraklarda bir festival düzenliyor. Rame Lahaj Uluslararası Opera Festivali adıyla başkent Priştine’de düzenlenen etkinlik dizisinde bu yıl dünya çapında isimler vardı. Uzun yıllar Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın şefliğini üstlenen Sascha Goetzel ve tenor Charles Castronova gibi isimlerin katıldığı festivalin kapanışında Türkiye’nin yıldızı sahnedeydi.

Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’de de birlikte sahne alan Rame Lahaj ve Murat Karahan, bu sefer Priştine’nin merkezindeki İskender Bey Meydanı’nı dolduran yüzlerce müzikseverin karşısındaydı. Cuma akşamı gerçekleşen konserde yakın coğrafyaların bu iki önemli sesi operanın klasikleri kadar bizden şarkıları da seslendirdi.

Kosova Başbakanlık binasının önünde kurulan sahnede gerçekleşen konseri yüzlerce müziksever izledi.

Priştine’de tanıdık bir ezgi

Tenor Murat Karahan  daha önce de pek çok kez seslendirdiği ve izleyicinin beğenisini toplayan Zeki Müren klasiği ‘Yaralı Gönül’ü bu kez Priştine’de söyledi. Dünyanın ‘Misirlou’ olarak da bildiği bu kült eseri seslendiren Karahan, Priştineli müzikseverlerden büyük alkış aldı. Ancak Rame Lahaj ve Murat Karahan esas sürprizi yaklaşık iki saat süren konserin sonuna saklamıştı. Bir Azerbaycan türküsü ‘Yalgızam’ı iki tenor Türkçe ve Arnavutça seslendirdi. Hem Arnavutluk hem Kosova’da ‘Yalgızam’, ‘Shkodra ka Plot Dashuri’ adıyla pek çok sanatçı tarafından yeniden seslendirilmişti.

Festivalin kapanışında Azerbaycan’dan Kosova’ya uzanan yolculuğunda bu ölümsüz türküyü sahnedeki tenorların yanı sıra meydanı dolduran Arnavut ve Türk müzikseverler de eşlik ederek seslendirdi. Konserin sonunda evsahibi Rame Lahaj, Murat Karahan ve Sascha Goetzel, hep birlikte seyircileri selamladı.

Güler Sabancı: Desteklediğimiz gençleri dünya arenasında görmek büyük bir gururGüler Sabancı: Desteklediğimiz gençleri dünya arenasında görmek büyük bir gurur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.