Hollywood yıldızı da olsanız müteahhitler için önemi yok: Davacı kervanına Susan Sarandon da katıldı

Susan Sarandon'ın emeklilik hayali istediği gibi gerçekleşmedi. ABD'nin Vermont eyaletinde çevreci bir ev yaptırmak amacıyla yola çıkan Oscar ödüllü oyuncu evinde yapılan anlaşmaya uymayan eksiklikler tespit edince inşaatı gerçekleştiren firmayı dava etti.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

‘Thelma & Louise’ ile hafızalara kazınan ünlü oyuncu Susan Sarandon’ın emeklilik hayali düş kırıklığına uğradı. Oscar ödüllü oyuncu, emekliliği için Amerika Birleşik Devletleri’nin Vermont eyaletinde inşa ettirdiği iki milyon dolar değerindeki çevre dostu rüya evindeki kapsamlı sorunlar nedeniyle bir inşaat firmasıyla mahkemelik oldu.

Susan Sarandon’ın evinde 47 hatalı iş tespit edildi

Springfield, Massachusetts’teki federal mahkemede DeGrenier Contracting and Property Management aleyhine açılan davaya göre, mühendisler, müteahhitler ve Susan Sarandon’un personeli tarafından tespit edilen 47 sorun arasında burkulmuş dış cephe kaplaması, eksik yalıtım, küf ve bitmemiş bir ana yatak odası tavanı yer alıyor. Oscarlı oyuncu Vermont’ta 45 dönümlük ormanlık ve çayırlık bir arazide çevresel açıdan sürdürülebilir bir ev inşa etti. Evin inşa edildiği arsayı da 2018 yılında, davayı açan sınırlı sorumlu şirket The Right to Bear Farms aracılığıyla satın almıştı.

Kırsalda evini inşa ettirmeye başlayan Susan Sarandon, artan küresel çevresel istikrarsızlık ışığında güneş enerjisi, kuyu suyu ve jeotermal enerji ile dışarıdan enerjiye muhtaç olmayan bir ev için tasarlayıp yola çıkmıştı. Ancak bu yolculukta her şey istediği gibi gitmedi. Bunun üzerine ünlü oyuncu mahkemenin yolunu tuttu. Mevcut davada Oscarlı oyuncu Massachusetts merkezli inşaat yönetimi firmasının sahibinin niteliklerini yanlış beyan ettiğini, faturaları şişirdiğini, hiç yapmadığı inşaat için ücret aldığını ve ev inşa edildikten sonra yapılan bir anlaşma uyarınca mülkün bekçisi olarak hareket etmek için yaklaşık 140.000 dolar ödenmesini haklı çıkarmak için esasen hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Firma yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmakta kaçınırken olay Amerika Birleşik Devletleri’nde yankı uyandırdı. Medya konuyla ilgili haberler yaparken bir yandan da firma yetkililerinden görüş almaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar pek de başarılı oldukları söylenemez. Susan Sarandon ise oluşan mağduriyetinin giderilmesi için dava sürecinin takipçisi.

Alec Baldwin davası sil baştanAlec Baldwin davası sil baştan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.