National Portrait Gallery 3 yıl sonra yeniden açıldı

National Portrait Gallery restorasyon sonrası kapılarını yeniden açtı. Londra'nın en önemli müzelerinden biri olarak kabul edilen tarihi yapı üç yıl süren ve 56 milyon dolara mâl olan restorasyon sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Kültür Sanat 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
National Portrait Gallery, üç yıllık restorasyonun ardından kapılarını ziyaretçilere açtı.

National Portrait Gallery kapılarını yeniden açtı. Londra’nın ünlü Trafalgar Meydanı’nda bulunan ve turistlerin de sıklıkla ziyaret etmeyi tercih ettiği müze üç yıllık bir restorasyon sonrası ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. National Gallery ile aynı tarihi yapı içerisinde yer alan müzeyi, İngilizler ara ara ünlü tabloların olmaması nedeniyle eleştirse de müzenin yeniden açılışı heyecan yarattı. National Gallery’nin gölgesinde kalan bir nevi arka kapıdaki müzenin restorasyonu, 56 milyon dolara mâl oldu.

National Portrait Gallery 1856’dan beri açık

National Portrait Gallery, 1856 yılından bu yana koleksiyonuna eserler topluyor. Liecester Square’den ve Trafalgar’dan akan kalabalığın kesişim noktasında yer alan müze, ünlü ressamların daha az bilinen tablolarının yanı sıra İngiliz savaş kahramanlarının portrelerinden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

Londra’dak müzenin tarihi yapısının yanı sıra koleksiyonundaki bazı eserler de restorasyona tabi tutuldu. İngiliz eleştirmenler tarafından sanatsal derinliği zayıf bulunan fakatda  bir o kadar tanınmış ressama ev sahipliği yapan National Portrait Gallery gündemde kalmaya devam ediyor. 56 milyon dolarlık restorasyon sonrası yeniden kapılarını açan Londta’daki tarihi müze, ülkenin medyasında da en çok konuşulan konuşardan biri.

Restorasyon sonrası daha avangart bir kimliğe bürünen müzeyi ziyaret eden gazeteciler bu durumdan pek de hoşnut değil gibi. Müzenin tarihi ambiyansından taviz verildiği görüşündeki gazeteciler, mevcut değişimi çekici bulmadıklarını belirtti.

British Museum ile BP'nin 27 yıllık işbirliği bitti: Çevreciler bayram ediyorBritish Museum ile BP’nin 27 yıllık işbirliği bitti: Çevreciler bayram ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.