Netflix’ten yeni strateji: Ustaları trenden indiriyor

Netflix'in filmlerden sorumlu yeni direktörü Dan Lin platformun yeni stratejisini anlattı. Artık auteur yönetmenlerin projeleri yerine izleyici odaklı yapımlara ağırlık verilecek.

Kültür Sanat 16 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Alfonso Cuaron imzalı 'Roma' platforma Oscar ödüllerindeki ilk adaylığını kazanmırştı.

Netflix filmlerin yayınlandığı bir platformdu. Fakat Amerikan sinema endüstrisinde bir oyuncu değildi. Ne zaman ki Martin Scorsese, David Fincher ve Alfonso Cuaron gibi usta yönetmenlerle çalıştı, onların filmleri ilgi görmeye başladı, Amerikan sinema endüstrisinde bir oyuncu haline geldi. Bu bir stratejiydi.

Ama şimdi işler değişiyor. Dan Lin 1 Nisan’da Netflix’in yeni film şefi olarak göreve başladı ve şimdiden değişikliklere başladı. Aralarında bir başkan yardımcısı ve iki yönetmenin de bulunduğu yaratıcı film yönetici grubundan yaklaşık 15 kişiyi işten çıkardı. Bu radikal hamlelerin arkasında yeni bir stratejinin ayak sesleri var.

Netflix daha fazla izleyiciye ulaşmak istiyor

Yeni direktör Dan Lin film departmanını bütçe seviyesinden ziyade türe göre yeniden organize etti ve Netflix’in artık sadece Ryan Gosling ve Chris Evans’lı ‘The Gray Man’ ya da Ryan Reynolds, Gal Gadot ve Dwayne Johnson’lı ‘Red Notice’ gibi büyük film yıldızlarının yer aldığı pahalı aksiyon filmlerinin evi olmadığını belirtti. The New York Times’ta yer alan habere göre 260 milyon abonesi olan Netflix artık daha geniş bir yelpazedeki kitleye erişmek istiyor. Bu şirket için yeni bir kemer sıkma döneminin de habercisi.

Bazı büyük stüdyoların filmlerinin sinemalarda gösterime girdikten kısa süre sonra Netflix’te gösterilmesine izin vermesi de aboneleri çekmek için daha fazla içerik sağlıyor. Hizmette en çok izlenen 10 İngilizce film listesinde Netflix dışında üretilen altı film yer aldı. 2021’den bu yana neredeyse her hafta bir sinema filmi yayınlayan platformun bu konudaki yeni stratejisi merak konusu.

Dan Lin’in yeni stratejisine göre artık Netflix yapımcılardan proje beklemek yerine süreçleri en başından itibaren kendisi yönetecek. Lin bu sayede de yapım üzerinde daha fazla söz sahibi olmayı amaçlıyor. New York Times’taki habere göre yeni dönemde yönetmen, senarist ve oyunculara ödenecek ücretlerde de yapımın performansı ön plana çıkacak.

Prens: Huysuz Prens döndüPrens: Huysuz Prens döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.