Nolan’a ‘Yıldızlararası’nın başarısı yetmiyor: Yeni orijinal hikayeler nerede?

Christopher Nolan imzalı 'Yıldızlararası' 10 yılın en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri. Ancak 2014 yapımı filmin başarısı yönetmeni mutlu etmiyor zira sektörün orijinal hikaye konusunda içler acısı bir durumda olduğunu düşünüyor.

Kültür Sanat 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'Yıldızlararası' bu sene Bu sene 10. yıldönümünü kutluyor.

Bir yönetmen için filmin gişede başarılı olması her zaman yeterli olmayabilir. En azından Oscarlı Christopher Nolan için durum böyle. ‘Dunkirk’, ‘Batman’, ‘Interstellar/Yıldızlararası’, ‘Prestij’ ve son olarak geçen yılın öne çıkan yapımlarından ‘Oppenheimer’ın yönetmeni Christopher Nolan’ın ‘Yıldızlararası’ son 10 yılın en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri.

Ancak 165 milyon dolarlık bütçesine karşılık 647 milyon dolar hasılat yapan filmin başarısından Nolan çok da gurur duymuyor. Hatta kendi filminin başarısını geçen başka bir yapım olmamasından dolayı mutsuz. Zira bu durumun sektörün özgün hikaye anlatma konusundaki eksikliğini gösterdiğini düşünüyor.

2014 yapımı film, İnsanlığın felaket boyutunda bir salgın hastalık ve kıtlıkla boğuştuğu distopik bir gelecekte geçiyordu.

Nolan Variety’e verdiği röportajda sektöre dair açıklamalar yaptı. Mevcut durumu “yürek parçalıyıcı” olarak nitelendirdi, bir de sorusu vardı: “Geçen gün birisi ‘Yıldızlararası’nın son 10 yılın en yüksek hasılat yapan orijinal filmlerinden biri olduğunu söyleyerek beni şoke etti ve bana göre bu yürek parçalayıcı bir durum… Orijinal hikayeler nerede? Uyarlamalar harika ve ben yapımcılığını üstlendiğin ‘Fallout’un başarısından çok memnunum ancak televizyon da sinemacılığın gittiği yoldan giderse gerçekten utanç verici olacak.”

Bu sene 10. yıldönümünü kutlayan film, beş dalda Oscar’a aday olmuş ve En İyi Görsel Efekt dalında ödül kazanmıştı.

Amerikan Yönetmenler Birliği'nin tercihi Christopher NolanAmerikan Yönetmenler Birliği’nin tercihi Christopher Nolan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.