Notre Dame’ın bestecisi: Neden Ayasofya’nın da müzikali yapılmasın

'Notre Dame de Paris' müzikali 21 gösterilik performansının ardından İstanbul mesaisini bitirdi. Zorlu PSM'de sahnelenen ve büyük ilgi gören müzikalin besteci Riccardo Cocciante, T24'ten Nursun Erel 'in sorularını yanıtladı. Ayasofya müzikali için "neden olmasın" dedi.

Kültür Sanat 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Notre Dame de Paris' müzikali Zorlu PSM'de izleyiciyle buluştu.

‘Notre Dame de Paris’, müzikali 21 gösteriyle İstanbul’daydı. 5-23 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM’de büyük ilgi gören müzikalin bestecisi Riccardo Cocciante, T24’ten Nursun Erel’in sorularını yanıtladı. Victor Hugo’nun 1831 yılında yayınladığı ‘Notre Dame’ın Kamburu’ adlı başyapıtı romanından esinlenerek sahneye uyarlanan müzikalin bestecisi eserin Türkiye’de gördüğü ilgiden de oldukça memnun.

Bugüne kadar dünya genelinde 5 binden fazla kez sahnelenen müzikal, orijinal dili Fransızca’nın yanı sıra farklı dillerde de izleyicilerle buluştu. İlk kez 1998’de Paris’te sahnelenen müzikal, İstanbul’a pandemi öcnesinde de uğramış ve yine yoğun ilgiyle karşılaşmıştı.

Nursun Erel ile bir söyleşi gerçekleştiren müzisyen Riccardo Cocciante, “Ayasofya’nın müzikali yapılabilir mi?” sorusuna da yanıt verdi. Cocciante soruya “İçinde aksiyon, heyecan ve duygu bulunan bir metin yazılabilirse neden olmasın?” sözleriyle yanıt verdi. Müziksiz bir yaşamın mümkün olamayacağını da ifade eden Cocciante, kadınların günümüzde hâlâ baskı görmesine dayanamadığını, insanlığın savaşlardan bir türlü ders çıkarmamasına da hayret ettiğini belirtti.

Esmeralda İstanbul'da. Notre Dame de Paris'den 21 gösteriEsmeralda İstanbul’da. Notre Dame de Paris’den 21 gösteri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.