Nuri Bilge Ceylan, Ferhat Göçer’den özür diledi

'Kuru Otlar Üstüne' filminde kullanılan şarkının telifi konusunda yeni gelişme. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, filmde şarkısı izinsiz kullanılan Ferhat Göçer'den özür diledi.

Kültür Sanat 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan’ın en çok izlenen filmi telif sorunuyla gündemde. Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle dönen filmde Ferhat Göçer’e ait ‘Son Aşkım’ şarkısının izinsiz kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Netflix’in kataloğuna da eklenen filmde müziğinin izinsiz kullanıldığını fark eden müzisyen kırgınlığını belirtmiş ve Ceylan’dan bir özür telefonu beklediğini söylemişti.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Ferhat Göçer birkaç gün önce kendisine sorulması halinde şarkının kullanılmasına zaten izin vereceğini söylemişti. Habertürk’te yer alan bir habere göre bir şarkı için telif hakkı bedeli beş bin dolar. Nuri Bilge Ceylan’dan telefon beklediğini söyleyen müzisyenin bu beklentisi karşılık buldu.

Nuri Bilge Ceylan’ın NBC adlı şirketinin müdürü Barış Yıldırım, Ferhat Göçer’i aradı. Ancak yurtdışında bulunan müzisyen yerine MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy’a ulaştı. Gelen bilgi müzisyenin klip çekimi için yurtdışında olduğu yönünde. İkili arasındaki telefon görüşmesinde Barış Yıldırım “Gözümüzden kaçmış. Nuri bey de çok üzüldü” dedi. Görüşmede telif ödemesi ise gündeme gelmedi.

Ferhat Göçer Cannes’a davet edildi

Barış Yıldırım ve Avukat Barış Şensoy arasında geçen konuşmada Yıldırım’ın şöyle dediği açıklandı: ““Sevilen bir parçanız kullanıldı, izin konusu gözden kaçmış. Olmaması gereken bir şey. Normalde aslında telifle ilgili şahsi olarak da yaptığımız filmlerde önem veriyoruz. Önlemimizi alıyoruz. Burada hepimizin gözünden kaçan bir hata oldu, hoca da üzüntü ve özürlerini iletmemi istedi. Özür diliyor ve size de bu hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür de ediyoruz. Bizlerde bu hassasiyete karşılık veremediğimiz için ayrıca kusura bakmayın. Siz bunu deklare etmeden bizim size ulaşmamız gerekiyordu. Çok teşekkür ederiz ilgilinize ve hoşgörünüze. Önümüzdeki ilk film galasında Cannes’da sizi ağırlayarak beraber izlemek isteriz.”

Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'dan telefon bekliyorFerhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan’dan telefon bekliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.