Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan’dan telefon bekliyor

Şarkıcı Ferhat Göçer'in 'Son Aşkım' şarkısının Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filminde izinsiz kullanıldığı ortaya çıktı. Göçer kendisine sorulması halinde zaten izin vereceğini söylese de Ceylan'dan yine de telefon bekliyor.

Kültür Sanat 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ 76. Cannes Film Festivali’nde başrol Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getirmiş, en çok izlenen Nuri Bilge Ceylan filmi olmuştu. Yönetmenin en yüksek ilk gün açılışını yapan filmi olan ‘Kuru Otlar Üstüne’ eleştirmenlerden de Ceylan’ın en iyi filmlerinden biri olduğu yorumlarını almıştı.

Ancak geçen hafta Sinema Yazarları Derneği’nin düzenlediği 56’ıncı SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde dokuz ödül kazanan filmle ilgili bir gelişme oldu. Üstelik Nuri Bilge Ceylan cephesinde yüzleri güldürmeyecek bir gelişme… Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Ferhat Göçerin ‘Son Aşkım’ şarkısının filmde izinsiz kullanıldığı ortaya çıktı.

‘Bir telefon açsaydın zalım’

Şarkıcı Ferhat Göçer sosyal medya hesabından “Telefon açsa seve seve verirdim zaten” paylaşımı yaptıktan sonra diğer paylaşımında “Bir telefon açsaydın zalım…” yazdı. Göçer “Bu konuda size bilgi verildi mi” sorusunu şöyle yanıtladı: “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım söyledi… Onun üzerine izledim ve gördüm… Bu arada filmi de çok beğendim… Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse telif istemezdim zaten.”

Göçer her ne kadar filmi övüp şarkısının kullanılmasından mutlu olduğunu söylese de Altın Palmiye Ödüllü yönetmen Ceylan’dan da telefon bekliyor. Son sosyal medya paylaşımında da bu beklentisini yineledi: “Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı… Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber… Sordum avukatlara… En az 10.000 dolar alırsın dediler….”

Nuri Bilge Ceylan cephesinden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Nuri Bilge Ceylan'ın çektiği fotoğrafları görmek için son fırsatNuri Bilge Ceylan’ın çektiği fotoğrafları görmek için son fırsat

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.