Nuri Bilge Ceylan’ın çektiği fotoğrafları görmek için son fırsat

İstanbul Modern’in Renzo Piano imzası taşıyan yeni müze binasındaki ilk fotoğraf sergisi olma özelliği taşıyan Nuri Bilge Ceylan: Başka Bir Yerde 18 Şubat'ta sona eriyor. Sergide yönetmenin dünyanın dört bir yanından çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Kültür Sanat 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nuri Bilge Ceylan'ın çektiği fotoğraflardan oluşan sergi 18 Şubat2ta sona eriyor.

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’ndeki Nuri Bilge Ceylan sergisi için son günler. Ödüllü yönetmenin dünyanın dört bir yanında çektiği kareleri görebileceğiniz sergi 18 Şubat’ta sona eriyor. Yönetmenin Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Gürcistan, Çin, Fas ve Rusya gibi dünyanın farklı coğrafyalarında çektiği 22 büyük portreden oluşuyor.

Nuri Bilge Ceylan hayal dünyasını harekete geçiriyor

Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki güçlü sinema dilini fotoğraflarına da taşıdığı çalışmalarıyla izleyicinin hayal dünyasını harekete geçiriyor. Başka Bir Yerde sergisi yönetmenin filmlerinde sıklıkla karşılaştığımız başka bir yerde olmayı arzulayan karakterlerine de gönderme yapıyor. Karakterlerin içinde yaşadıkları doğa ve yapılı çevreyle kurduğu ilişkiler, özenle kurgulanmış fotografik atmosfer, dramatik ışık kullanımı, renklerin birbirleriyle diyaloğu, abartısız duygular ve sakin yüz ifadeleri sergideki fotoğrafların tipik özellikleri olarak öne çıkıyor.

Sergide Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Gürcistan, Çin, Fas ve Rusya gibi ülkelerde çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Beyoğlu’nda Tramvaylar ve İstanbul’da Bir Kış Akşamı gibi 2004 tarihli önemli çalışmalarıyla İstanbul Modern Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan Nuri Bilge Ceylan’ın sergisinin küratörlüğünü İstanbul Modern Fotoğraf Küratörü ve Bölüm Yöneticisi Demet Yıldız Dinçer üstleniyor.

Oscar'ın yabancıları İstanbul Modern Sinema'daOscar’ın yabancıları İstanbul Modern Sinema’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.