Oscar’ın yabancıları İstanbul Modern Sinema’da

İstanbul Modern Sinema, 15–25 Şubat tarihlerinde 'Oscar’ın Yabancıları' seçkisini sinemaseverlerle buluşturuyor. 'Rahip ve Silah', 'Öğretmenler Odası', 'Şeflerin Aşkı' ve 'Kırılan Buz' seçkide yer alan filmler arasında.

Kültür Sanat 3 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İstanbul Modern Sinema, 96. kez dağıtılacak Akademi Ödülleri yaklaşırken “En İyi Uluslararası Film” kategorisindeki 10 filmi izleyiciyle buluşturuyor.

İstanbul Modern Sinema, 96. Oscar Töreni yaklaşırken En İyi Uluslararası Film kategorisinden hazırladığı seçkiyi izleyiciye sunacak. Seçkide 10 film yer alıyor. 15-25 Şubat tarihleri arasında Oscar’a En İyi Yabancı Film dalında aday tüm yapımları sinemaseverlerle buluşturuyor.

İlker Çatak’ın filmi İstanbul Modern Sinema’da

En İyi Uluslararası Film kategorisindeki adayların yer aldığı seçkinin öne çıkan filmleri arasında, ilk kez Oscar adayı olan Bhutan filmi Rahip ve Silah, İlker Çatak’ın Almanya adına yarışan filmi Öğretmenler Odası, kendisine bu yıl Cannes’da En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Fransa’nın Oscar adayı Şeflerin Aşkı, ve Anthony Chen’in, Cannes’da prömiyerini yaptığı Singapur filmi Kırılan Buz yer alıyor.

Dünyanın çeşitli film festivallerinde gösterilmiş ve ödüller kazanmış filmler arasından bir seçki hazırladıklarına dikkat çeken İstanbul Modern Sinema Küratörü Müge Turan, “Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz Oscar’ın Yabancıları programı, çekişmeli geçen Oscar yarışının eski adıyla ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ olan heyecan verici kategorisinden farklı coğrafya ve kültürleri temsil eden filmlere alan açıyor. Oscar adayı olmalarına rağmen halen Hollywood’un ötekisi olan filmlerin izleyiciyle buluşmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.