Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

Yedi filmlik vizyon haftasının beşi Türk filmi... 'Aşk Mevsimi' ve 'Efsane' iddialı yapımlar. Oscar'da Almanya adına yarışan 'Öğretmenler Odası'nın kamera arkasında göçmen İlker Çatak var. Henry Cavill ise 'Argylle: Gizli Casus'ta Bond'a göz kırpıyor

2 Şubat 2024

AYRI DÜŞÜYORUZ YAN YANA

AŞK MEVSİMİ

Murat Şeker’in filmlerinde illa bir aşk hikayesi vardır. Ama ‘Aşk Mevsimi’nde gelip filmin kalbine yerleşiyor. Şirin ve Ali Yaman… İlk birbirlerinin gözlerine baktıklarında Bozcaada’dalar. Aşk da o an düşüyor kalplerine. Ama mutluluğa erişmeleri biraz zor oluyor. Aynı anda bir türlü bu aşkı duyumsayamıyorlar.  Zaman ve mekan değişiyor aşk baki ama senkronu bir türlü tuttumıyorlar. Bülent Ortaçgil şarkısındaki gibi ‘başka omuzlarda’ arıyorlar aşkı. Ama evrenin bir bildiği var onlar için…Dilan Çiçek Deniz, Cem Yiğit Üzümoğlu’nun başrolde olduğu film haftanın romantik filmi olarak öne çıkıyor…



YOĞURTTAN MESELELER

EFSANE

‘Düğün Dernek’te Selçuk Aydemir bizi Sivas’a götürmüştü. ‘Efsane’de Çorum’dayız. Meselemiz bu sefer yoğurt! Yoğurtçuoğlu ailesinin lezziz yoğurtlarının sırrını yeni kuşağa aktarmak için alametler belirmiştir. Bütün aile fertleri bir araya gelmeli ve içlerinden birine sır aktarılmalıdır. Sadık el almak için çok heveslidir ama aileyle pek irtibatı olmayan ikiz kardeşi Özgür için de iyi bir fırsattır bu. Ama efsaneler söyleyecektir son sözü!

Ahmet Kural’ın iki karakteri canlandırdığı Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Cemile Canyurt gibi oyuncuların rol aldığı dizi Orta Anadolu komedisini özleyenler için iyi bir seçim olabilir.


BİR MÜCADELE ÖYKÜSÜ

SADIK AHMET

1995’te bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti Sadık Ahmet. Siyasi bir kişilik olduğu için bu ölüme hep şüpheyle yaklaşıldı. Çünkü o Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdüren bir isimdi. Vefatının üzerinden 29 yıl sonra hikayesi beyazperdede. Hakan Yonat’ın yönettiği filmde Sadık Ahmet’i Turgay Aydın canlandırıyor. Uğur Yücel, Erkan Can ve Erdal Beşikçioğlu da kadroda.

ANADOLU PARS’ININ PEŞİNDE

BARS

İki zoolog, soyu tükenmiş olan Anadolu parsına dair bir iz bulabilmek için Anadolu’da bir yolculuğa çıkar. Veysel, halk arasında büyük bir mite dönüşmüş olan bu efsanevi varlığın vahşi bir hayvandan öte Anadolu’nun ve insanlarının kaybettiği ve halen aradıkları bir tarafı olduğuna inanır. Emre ise parsın 40 yıldır çekilememiş fotoğrafını çekebilmenin peşindedir.

Yerleştirdikleri foto-kapanlar gece bir görüntü yakalar. Ama çektikleri karanlık fotoğrafın parsa ait olduğunu kanıtlayamazlar. Görüştükleri yetkililerin makam odalarında karşılarına çıkan pars tahnitleri ise iki arkadaşı şaşırtır, tedirgin eder. Veysel’in Hacıbektaş bozkırında Emre ile paylaştığı sırrı her ikisini de değiştirir. Olmayan bir şeyi aramak onları da mı yok edecektir? Orçun Köksal’ın yönettiği, kıymetli oyunculardan Sencar Sağdıç’ın da son filmiydi.

ONAYLANMAYAN EVLİLİK

HANNAS 2

Haftanın son yerli filmi. Ali ve Jale evlenmeye karar verseler de aileleri şiddetli bir şekilde onların bu kararına karşı çıkar. Ama onlar kararlıdır ve kaçarlar. Şehir dışında tanıdıklarının evlerine yerleşirler. Lakin bu evde birtakım paranormal olayların içinde bulurlar kendilerini. Gökhan Arı’nın yönettiği ‘Hannas 2’, konusundan da anlaşılıcağı üzere Türk usülü korku gerilim filmi. Fragman yukarıda ilgilerinin beğenisine sunulur.

ÖĞRETMENİN ÇİLESİ

ÖĞRETMENLER ODASI / THE TEACHERS’ LOUNGE

Almanya’nın Oscar yarışına giren En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar adayı olan film, idealist bir öğretmen olan Carla Nowak’ın göreve başladığı lisede yaşadıklarını konu ediyor. Kamera arkasındaysa gurbetçi ailenin bir ferdi olan İlker Çatak’ var. Filmde öğretmenimizin okulda yaşanan hırsızlıklar karşısında sınıfa yerleştirdiği gizli kamera ile hırsızı bulmaya çalışması ve sonrasında bu olay ortaya çıkınca herkes tarafından suçlu ilan edilmesiyle yaşananlar anlatılıyor. Hırsızın hiç mi günahı yok diyeceksiniz var elbet ama öğretmen kolay lokma! Oscar’n güçlü adaylarından vizyona gelmişken kaçırmayın derim.

BU YAZARI BULUN!

ARGYLLE: GİZLİ CASUS / ARGYLLE

Kingsman serisinin yönetmeni olarak tanınsa da Matthew Vaughn’un mazisi epey eskidir. Kimileri de ‘Göster Gününü’ ile bilir kendisini. Anladığımız ‘Argylle: Gizli Casus’ ile yeni bir seriye başladı. (Tabii bu film tutarsa). Kendi halinde yaşayan casus romanları yazarı birden kendini gerçek casusların içinde buluyor. Çünkü romanlarında bahsettiği olayların gerçekte de bir bir gerçekleşiyor. Kadro güzel Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Dua Lipa, Bryan Cranston, Samuel L. Jackson var. Eğlenceli bir casus komedisi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Cem Karaca söyler biz dinlerizFragmanlı Vizyon Raporu: Cem Karaca söyler biz dinleriz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.